Društvo

Nišavski upravni okrug dobija najsavremeniju digitalnu telefonsku centralu

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović potpisali su Ugovor o finansijskom podsticaju.

Ugovorom Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske obezbeđuje sredstva u iznosu od približno 39500 evra Nišavskom upravnom okrugu za realizaciju projekta pod nazivom “Instalacija savremenog IP telefonskog i komunikacionog sistema”.

Nišavski okrug će, zahvaljujući tom ugovoru i dobijenim sredstvima, instalirati najsavremeniju digitalnu telefonsku centralu koja će omogučiti veliki broj linija i integraciju sa mobilnom i internom mrežom, tako da će značajno unaprediti rad i tehničku opremljenost Okruga.

To će, posle višedecenijskog rada sa zastarelom analognom telefonijskom centralom obezbediti bržu i efikasniju komunikaciju građana sa republičkim inspekcijskim službama.

Foto: Niške Vesti

“Rok je devet meseci od dana potpisivanja ugovora, tačnije od danas. Ova centrala daje dosta tehničkih mogućnosti kako bi se unapredio rad. Imaćemo stvari koje nismo imali do sada, a to su Kol centar, lokal, svaka inspekcija će biti za sebe i mogućnost prebacivanja i preusmeravanja veze sa lokala i inspekcije na mobilni telefon inspektora”, kazao je načelnik Nišavskog upravnog okruga, dr Petar Babović.

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev istakao je zadovoljstvo zbog saradnje sa Nišavskom upravnim okrugom, kao i da će se truditi da opravdaju zadato poverenje.

Foto: Niške Vesti

“Ovako podstičemo želju Srbije da se približi Evropskoj uniji. Imamo dobru saradnju tokom koje smo prepoznali šta je nephodno. Kad se sve privede kraju, Niš će dobiti najbolju telefonsku centralu u Srbiji čime ćemo se ponositi”, kazao je Canev.

U Nišavskom upravnom okrugu 11 ministarstava ima 19 inspekcijskih službi, a zaposleno je oko 130 ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com