Društvo

Univerzitet u Nišu obeležio 55 godina postojanja i rada

Zajedničkom sednicom članova Saveta i Senata i dodelom priznanja najboljim diplomiranim studentima, Univerzitet u Nišu je obeležio 55 godina svog postojanja i rada. Zbog situacije izazvane virusom Kovid -19, Dan Univerziteta je obeležen skromno, radno i dostojanstveno, uz poštovanje propisanih mera zaštite i pravila ponašanja u vreme opasnosti po zdravlje svih prisutnih.

Uz srdačne čestitke, Povelje Univerziteta najboljim diplomiranim studentima uručili su rektor profesor dr Dragan Antić i predsednik Saveta Univerziteta profesor  dr Dušan Trajković.

“Želim da svima vama zahvalim na naporima koje ulažete da u nastaloj situaciji očuvamo akademski integritet i dostojanstvo naše akademske zajednice”, kazao je rektor profesor dr Dragan Antić. “Svečan ton ovom skupu daju oni koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili najbolje rezultate na svojim fakultetima i zaslužili priznanje, koje naš Univerzitet tradicionalno dodeljuje najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Najveće nade polažemo u njihove namere da učine više od nas. Želim svim najboljim studentima da čestitam na rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem obrazovanju i da im poželim da nastave onako kako su navikli sebe i nas”

Za školsku 2019/2020. godinu povelja je dodeljena najbolje diplomiranim studentima Katarini Jordanović sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Ani Pušici sa Ekonomskog fakulteta, Anđeli Antić sa  Elektronskog fakulteta, Dušanu Stojiljkoviću sa Mašinskog fakulteta, Milošu Jovanoviću sa  Medicinskog fakulteta, Milici Stojanović sa Pedagoškog fakulteta u Vranju, Sari Mitić sa Pravnog fakulteta, Kristini Spasov sa  Prirodno-matematičkog fakulteta, Miljani Spasov sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Emiliji Petrović sa Fakulteta zaštite na radu, Bošku Stanojeviću sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Vesni Dimitrijević sa  Fakulteta umetnosti i Milici Dimitrijević sa Filozofskog fakulteta.

Svečani ton proslavi dali su Hor i solisti Fakulteta Umetnosti pod dirigentskim vođstvom profesora mr Ivane Mirović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com