Hronika

Uhapšena predsednica suda u Nišu, osumnjičena da je potpisala uslovni otpust osuđeniku – za boravak na Zlatiboru

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA i SBPOK danas je uhapšena D. Ž., predsednica Višeg suda u Nišu zbog sumnje da je potpisala rešenje za uslovni otpust i za to dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

Ona je osumnjičena za izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

“Sumnja se da je ona u periodu od februara do avgusta iskoristila svoj službeni položaj predsednika, tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M.”,  objašnjava tužilaštvo u saopštenju.

Za tu službenu radnju ona je, kako se sumnja, primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila taj vaučer od sedam dana sa porodicom.

Postoje osnovi sumnje, da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R.M., B.M., dok je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice.

Osumnjičena D.Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R.M. postupila i usvojila molbu.

Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D.Ž. odnosno odobrio njeno lišenje slobode.

Osumnjičena će u roku od 48 sati biti saslušana u tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com