Hronika

Svedočila žena koju je u Knjaževačkoj umalo zaklao emotivni partner

Nišlijka S. S. koju je u Knjaževačkoj ulici 24. septembra 2022. godine umalo zaklao Jovan Nikolić (42) svedočila je danas pred Višim sudom u Nišu i istakla da je Jovan je najpodmuklija osoba koju zna, lažljivac i emotivni manipulator.

“Kako drugačije opisati čoveka koji me je pozvao u goste, obećao “iznenađenje”, a onda mi presekao vrat. Da nisam uspela da mu se oduprem i izbijem mu nož iz ruke sigurno bih bila mrtva”, izjavila je S.S.

S.S. sa kojom je Nikolić bio u emotivnoj vezi od jula 2020. godine kazala je da je posle nekoliko meseci zabavljanja bila svesna sa kim ima posla te je pokušala da raskine vezu ali Jovan nije prihvatao odbijanje.

Mada je kontinuirano zlostavljao i pokušao da je ubije i pre napada nožem, nastavila je vezu sa njim jer ga se strašno bojala i verovala da joj policija neće pomoći jer se Jovan predstavljao kao službenik BIA.

Istakla je da je pokušavala da sa Jovanom održi distancu o čemu svedoči to što ga nikada nije dovela u svoj stan a kod njega je prvi put otišla tog 24. septembra 2022. godine kada je pokušao da je zakolje.

“Htela sam da prekinem tu vezu, on je to osećao i govorio je da će me pre ubiti nego što će dozvoliti da budem sa nekim drugim. Tog dana me je pozvao da ga posetim, delovao je dobro raspoložen, sačekao me je na ulazu u kuću i poljubio u obraz. Kada smo se popeli na treći sprat, dospeli smo u jednu mračnu prostoriju što me je uznemirilo. Kazao mi je da idem ispred njega te da uđem u sobu koju mi je pokazivao a ja sam mu odgovorila da je normalno da domaćin ide ispred gosta. Osetila sam odjednom kako se priljubljuje uz mene a onda je jednom rukom zgrabio kapuljaču moje trenerke i počeo da me vuče a drugom me je sekao po vratu. Uspela sam da nekako izađem do stepeništa, on me je pratio ali sam mu izbila nož iz ruke koji je pao sprat niže. Potrčala sam, on je išao za mnom, dohvatio nož i ponovo me napao. Opet sam uspela da odbacim sečivo i u toj borbi zadobila i duboku povredu prsta. Trčao je za mnom sve do dvorišta, pomislila sam da ću izgubiti svest, dozivala sam u pomoć. Na ulici su stajali neki muškarci ali ništa nisu preduzeli. Uspela sam da skinem rezu sa kapije i istrčim na ulicu gde mi je jedna žena pružila pomoć i pozvala Hitnu pomoć. Imala sam mnogo sreće što sam preživela, spasila me je debela trenerka koja mi je zaštitila vrat. Lekari su mi rekli da sam izgubila dva i po litra krvi te da sam lako mogla da izgubim i život”, rekla je S. S.

Ona je iskoristila svoje pravo da postavi pitanja Jovanu, pre svega zbog čega je hteo da je ubije, sa kim ga je to ona varala te zašto joj je postavljao prislušne uređaje i angažovao ljude da je prate.

Odgovarajući na njena pitanja Jovan je negirao da je imao nameru da je ubije mada je priznao da je verovao da ga vara, ali je kazao da nije znao sa kim.

Međutim, negirao je da je svoju partnerku pratio na bilo koji način.

Jovan je negirao navode tužbe i istakao da je nož upotrebio kako bi S.S. uplašio jer je, kako je kazao „imao indicije da ga vara“.

“Hteo sam samo das joj zapretim, povredio sam je slučajno. Da sam hteo ozbiljno da je povredim, mogao sam, nož joj je bio ispod grla. Nije tačno da sam se sa njom posle toga tukao i otimao oko noža već sam za njom krenuo da bih je smirio jer je sa pravom bila uspaničena. Kada sam video da je došla Hitna pomoć vratio sam se u kuću i sebi prerezao vrat jer mi je bilo krivo što sam njoj to uradio. Nikada ranije je nisam napao, svađali se jesmo ali nije bilo fizičkog obračuna između nas”, rekao je Nikolić.

Predsednik komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Svetlana Pajić Savić pred sudom je kazala da je ustanovila da je Nikolić delo počinio iz psihopatoloških motiva.

Pred Višim sudom je u toku postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi Nikoliću zbog pokušaja teškog ubistva koje je počinio u neuračunljivom stanju zbog čega će izbeći dugogodišnju robiju koja bi mu sledila da je bio svestan svojih postupaka.

Suđenje će biti nastavljeno završnom reči tužilaštva, odbrane, punomoćnika oštećene S.S. i Nikolićevog branioca.

Takođe, tada će i Jovan imati priliku da poslednji put iznese svoju verziju događaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na žalost, ni prva ni poslednja žena koja će proći kroz ovakvu vrstu pakla. Imam sličnog iskustava koje se na svu sreću nije završilo fatalno, ali s obzirom da imam dete sa muškarcem koji ne rezonuje moja borba trajaće svakodnevno. Još gore što ga njegova porodica podržava u ovakvim nenormalnim stvarima. Šta da kažem, gledajte koga birate, tražite pomoć uvek, doći ćete do iste, sedeći u strahu samo ćete pogoršati stvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com