Društvo

Udruženje studenata sa hendikepom obeležilo 20 godina postojanja

Niško udruženje srudenata sa hedikepom koje okuplja mlade ljude, studente i učenike, sa različitim vrstama  hendikepa i radi na poboljšanju njihovog položaja, sa posebnim osvrtom na njihovu integraciju i obrazovanje, obeležilo je 20 godina postojanja.

Tim povodom je Niško udruženje studenata sa hendikepom u saradnji sa Plivačkim akademskim klubom  za OSI „Delfin“ i kompanijom Nifon security organizovalo podelu paketića za svoje članove i najmlađe plivače kluba.

 „Povodom obeležavanja 20 godina postojanja udruženja i 29 godina Nifona organizovali smo humanitarnu akciju u okviru koje ćemo podeliti poklone najmlađima. Za deset godina unazad u gradu je mnogo toga, kada se radi o osobama sa hedikepom, promenile na bolje.Tu mislim na pristupačnost fakulteta i samog obrazovanja ali i zapošljavanja mladih i studenata sa hedikepom. Studenti su dobili dosta povlastica kada je u pitanju njihovo obrazovanje“, kaže Ivan Ilić, predsednik Udruženja studenata sa hedikepom koji je diplomirani ekonomista a od skora je i zaposlen u Nofon securty.

Obeležavanju jubileja i podeli paketića prisustvovala je i Jasmina Barać Perović koja je odbornik u Skupštini grada Niša i koja se pre Ivana nalazila na čelu ovog Udruženja. I pored toga ona je nastavila da se bavi humanitarnim radom.

„Udruženje studenata sa hedikepom ima samo jednu želju, a to je da budu ravnopravni sa ostalim članovima društva. Želimo da budemo uvaženi sa svih aspekata i da budemo kao svi drugi koji žive sa nama.Trudimo se da  svake godine prikodnim poklonima za naše članove, posebno najmlađe, obeležimo sve praznike kao što su Nova godina, Božić, Uskrs. Sarađujemo sa velikim brojem institucija i kompanija koje nam uvek izlaze u susret. Posebnu sradnju imamo sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja kao i sa svim opštinama i gradom. Udruženje je veoma aktivno, puno je mladih i dece sa različitim vrstama invaliditeta koji su veoma ambiciozni i ostvaruju svoje ciljeve. Mladi iz plivačkog kluba „Delfin“ su nosioci mnogobrojnih medalja koje su doneli i našem gradu. Uspešni studenti  su završili fakultete i zaslužuju dobre poslove kao i svi drugi, zdravi, ljudi“, istakla je Jasmina Barać Perović.

Foto: Jasmina Barać Perović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com