Društvo

Odbornici sa invaliditetom naknada za pomoć drugog lica

Posle dogovora sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i pronalaženja zakonske mogućnosti, odbornici Jasmini Barać Perović biće omogućen pratilac za potrebe njenog angažovanja u radu Skupštine grada Niša.

Ukoliko odbornici Skupštine grada Niša na predstojećoj sednici zakazanoj za 30. novembar 2020. godine izglasaju promenu Odluke o naknadama odbornika, predsednika i članova radnih tela omogućiće odbornici Jasmini Barać Perović isplatu mesečne naknade kojom će moći da izmiruje troškove pratiocu koji bude angažovan, saopšteno je iz kabineta gradonačelnice Niša.

“U zgradi Gradske uprave u toku je rekonstrukcija toaleta radi prilagođavanja uslova boravka osobama sa invaliditetom. Radovi se izvode uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja”, dodaje se u saopštenju.

Grad Niš je uspešno realizovao projekat prilagođavanja saobraćajnica i prelaza u gradskom jezgru za osobe sa invaliditetom čime je nedavno zaslužio i priznanje Zaštitnika građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Po kom osnovu se odobravaju takva sredstva??? Jedina naknada za tuđu negu, a koja je u skladu sa zakonom je naknada ostvarena preko fonda PIO… Sve ostalo je zloupotreba javnih sredstava.

    1. Jadan ili jadna ti ,,Pero”, da ne treba tebi možda neka naknada za glupost…poješće te sopstvena zloba. A o neznanju i količini gluposti koju si napisao/la ne vredi ni raspravljati.
      Mukice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com