Politika

Jasmina Barać Perović prva osoba sa invaliditetom izabrana za odbornika Skupštine grada Niša

Jasmina Barać Perović je prva osoba sa invaliditetom koja je odbornik u Skupštini grada Niša. Otvoreno kaže da će sa tog mesta zastupati i boriti se za interese svih građana, ali neće zaboraviti ni potrebe osoba sa invaliditetom koje se sreću sa puno problema u sredini u kojoj žive, pa je, kako dodaje, već pripremila spisak inicijativa koje želi da pokrene u nadi da će je podržati i ostali odbornici.

 

 

„Prva sam osoba sa invaliditetom koja je sela u odborničke klupe i već sam se srela sa problemom koji je važan. Skupština grada Niša je nepristupačna za osobe sa invaliditetom jer nema lift, a sala je na drugom spratu. Tako će jedna od mojih prvih inicijativa koju ću pokrenuti biti da se započne sa projektom ugradnje lifta u Skupštini. To je od posebnog značaja za sve građane jer mnoge osobe sa invaliditetom ne mogu da završe određene poslove u zgradi Skupštine jer ne mogu da dođu do drugog ili trećeg sprata gde se neke službe nalaze“, kaže Jasmina Barać Perović.

Ona se nada da će na taj način  Skupština postati dostupna ne samo osobama sa invaliditetom već i starijim osobama i majkama sa malom decom koje koriste kolica.

„Boriću se za ravnopravnost osoba sa invladitetom u društvu, za podizanje svesti o njihovim pravima i ukidanju diskriminacije koja se manifestuje na bilo koji način. I do sada sam se borila za to, ali je bilo teže jer smo morali mnogo više truda da uložimo u tu borbu budući da smo to radili sami preko udruženja, a sada verujem  da će biti lakše jer imam sjajne kolege u timu, a računam i na podršku velikog  broja odbornika. Namam čarobni štapić i neće moći preko noći sve da se reši, ali daću sve od sebe i zalagaću se maksimalno“, kaže Jasmina Barać Perović.

Tek što je sela u odborničke klupe Jasmina je počela sa svojom misijom.

„U pauzi prve, konstituitivne, sednice Skupštine razgovarala sam sa nekoliko odbornika o položaju osoba sa invaliditetom u društvu, o njihovim problemima sa kojima se sreću, o arhitektonskim barijerama, o problemu zapošljavanja, obrazovanja i sličnim temama“, ističe Jasmina Barać Perović.

Ona je pozvala sve građane i osobe sa invaliditetom koji žele zajedno sa njom da se bore za bolji položaj osoba sa invaliditetom u društvu da joj se obrate i da se zajedničkim snagama izbore za njihovu jednakost.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com