Društvo

U nedelju ponavljanje glasanja na referendumu na devet glasačkih mesta od kojih je jedno u Nišu

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević saopštio je da će na devet glasačkih mesta u Srbiji biti ponovljeno glasanje za referendum, jer na tim mestima nije mogao da se utvrdi rezultat ili je bio poništen.

Dimitrijević je na sednici RIK-a precizirao da će se ponovljeno glasanje na tih devet mesta održati u nedelju, 23. januara, od 7 do 20 časova.

Prema njegovim rečima, glasanje na referendumu biće ponovljeno na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi, na glasačkim mestima broj 10, 20, 22 i 38 u Trsteniku, na glasačkom mestu 43 u Bačkoj Topoli, na glasačkom mestu broj 33 u Gradskoj opštini Pantelej u Nišu, na glasačkom mestu 47 u Čačku i na glasačkom mestu 31 u Požarevcu.

On je objasnio da će odbori obrazovani na tim glasačkim mestima biti raspušteni i da će biti formirani novi.

Na ponovljenom referendumu biće odštampano ukupno 7.750 glasačkih listića za 7.711 glasača.

Član RIK-a Veljko Odalović potvrdio je da je sinoć, oko 21 čas, izborni materijal za referendum, koji je bio zaplenjen na Kosovu i Metohiji, vraćen i predat „Službenom glasniku“.

Na sednici članovi RIK-a odbacili su sve prigovore jer nisu podneti u blagovremenom roku ili zato što ih nije podnelo ovlašćeno lice, a neki od razloga bili su i ti što je predmet prigovora bio neosnovan za razmatranje.

______________________________________________________________________________

U Nišu izašlo 26,02 odsto upisanih birača

U Nišu je na referendumu o promeni Ustava glasalo 26,02 odsto upisanih birača. Za opciju “DA” izjasnilo se 45, 98 odsto njih, dok je opciju “NE” zaokružilo 53, 28 posto građana koji su izašli na referendum. Glasanje je proteklo bez problema, a nepravilnosti nije bilo.

U Nišu se glasalo na 176 glasačkih mesta, kao i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com