DruštvoKultura

Traži se izvođač za rekonstrukciju zgrade muzeja na arheološkom nalazištu Medijana

Arheološko nalazište Medijana u Nišu trebalo bi da bude otvoreno na proleće 2020. godine, kada se i očekuje završtak rekonstrukcije zgrade na ovom lokalitetu. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju zgrade.

Kako je ranije navedeno, obnovu zgrade finansira Ministarstvo kulture preko projekta Narodnog muzeja, ali zbog izrade projektne dokumentacije i izvođenja radova potrebno je da Grad sufinansira još 3,2 miliona dinara, piše portal Ekapija.

Projektom su, između ostalog, predviđeni radovi na demontaži i rušenju, armiračko-betonski, izolacioni i stolarski radovi i ugradnja stolarije, kao i uređenje fasade, postavljanje električnih instalacija i instalacija za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju.

Rok za izvođenja radova ne može biti duži od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a rok za podnošenje ponuda je 28. februar 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li će Zavod za zaštitu spomenika opet opstruirati ambicije Grada i Muzeja ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com