Kultura

Veliko interesovanje za obilazak Medijane, dugi redovi ispred muzeja

Ponovno otvaranje Arheološkog nalazišta Medijana izazvalo je ogromno interesovanjegradjana Niša i turista, tako da se proteklih dana čekalo u redu za ulazak na lokalitet i za obilazak muzeja.

Za mnoge je ovo bila prva prilika da obiđu Medijanu, a mnoge je za dolazak motivisalo to što je ulaz od 4. do 8. januara besplatan.

Sava Đorđević (28) rekao je za Niške vesti da je poslednji put bio na najpoznatijem niškom arheološkom nalazištu još u petom razredu osnovne škole.

“Praznike provodim u Nišu, inače radim u Beogradu, pa smo devojka i ja rešili da ove slobodne dane iskoristimo da prošetamo gradom i da ona vidi neke spomenike, poput Medijane i Ćele kule. Dopada mi se kako su sredili, samo bi trebalo da radno vreme bude malo duže, sada tokom zime makar do 16.00 časova, a tokom leta do 19.00 sati”, kazao je Đorđević.

Foto: B.LJ.

Nakon 8. januara, ulaznica za obilazak Medijane naplaćivaće se 500 dinara, a srednjoškolci, studenti, penzioneri i grupe koje broje više od 10 osoba, plaćaće 400 dinara.

Prema najavi gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na proleće će biti organizovana velika svečanost, povodom ponovnog otvaranja arhološkog nalazišta.

Proteklih 10 godina Medijana je bila zatvorena zbog različitih restauratorskih radova, izgradnje pristupnih staza i sanacije muzeja, a država je u sve te radove uložila 185 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com