Društvo

„Svi smo mi Deda Mraz“

Grad Niš posredstvom Saveta za socijalne aktivnosti i Saveta za humanitarne aktivnosti, a u saradnji sa Vaspitno – obrazovnim sistemom „Kreativno pero“ iz Beograda organizuju veliku novogodišnju akciju „Svi smo mi Deda Mraz“ u sklopu koje će biti podeljeno oko 200 paketića deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Niša i okoline. Biće podeljeno ukupno 1000kg hrane.

„Kao radnik centra za socijalni rad, često viđam teške priče. Uvek mi je teško kada vidim ili čujem za tešku situaciju, nesreću i tugu drugih ljudi. Znate, najteže je kada vidite bolesnu decu. Koliko god se trudili da se koncentrišete samo na posao ipak proživite svaku priču tih ljudi. Često u toku dana i mimo posla se setim i razmišljam o porodici ili osobi sa čijom sam situacijom upoznata. Lepo je videti osmeh na licima tih ljudi i nadam se da ćemo preko ove akcije videti osmeh na licima te dece“, kaže Marija Rašić, koordinatorka Saveta za socijalne aktivnosti i radnica u centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu.

Kako kažu iz škole “Kreativno pero” oni su tu da pomažu svoje vršnjake i sve one kojima je potrebna pomoć.

dav

“VOS “Kreativno pero” dugi niz godina organizuje humanitarne akcije. One traju tokom cele školske godine. Svi se trudimo i deca, roditelji i svi zaposleni da te akcije i uspeju. Suština je da decu učimo da misle na druge, da ih poštuju, da brinu o njima i da sa njima dele. I upravo ovakve akcije su usmerene na to da decu na vreme učimo pravim vrednostima” , izjavila je Gordana Kedžić, direktorka škole “Kreativno pero”. Ona kaže da je ovo prvi put da pomažu Niš, zahvaljujući pozivu ova dva saveta, ali da su do sada pomogli veliki broj institucija u drugim gradovima:

Pored paketića, ova deca slabijeg materijalnog stanja će imati priliku da sutradan dobiju i pakete hrane, garderobe, higijene i školskog pribora, te će ova donacija da se oseti na duge staze.

“Veliku zahvalnost, kao i za svaku našu akciju dugujemo Gradonačelniku Niša, koji je pored svih obaveza tu da nas podrži i pomogne, što se dešava prvi put u poslednjih 10 godina da jedan Gradonačelnik izdvoji vreme za mlade”, izjavio je Jovan Milić – koordinator Saveta za humanitarne aktivnosti.

“Pored novogodišnjih paketića, deca će dobiti i zahvalnice prijateljstva, koje će, ja se nadam, čuvati čitavog života. Siguran sam da će neko od njih sutra biti uspešan diplomata, novinar, inženjer, radnik i da će sa ponosom tu zahvalnicu držati na zidu”, zaključuje Jovan Milić, koordinator Saveta za humanitarne aktivnosti.

Inače, ova dva saveta su deo Kancelarije za mlade, koja je nedavno oformila desetak sličnih saveta, o čemu govori i koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković:

„Ova ideja je inicirana povodom posete gradonačelnika, većnika za omladinu i sport i KZM fakultetima i školama u gradu. Tokom te posete predstavljali smo mladima rad Grada i Kancelarije za mlade. Nakon toga javilo se preko 350 mladih na skupu održanom u Oficirskom domu početkom leta. Napravljeno je 10 saveta po tome šta su u anketama mladi videli kao najveći problem. Neki od saveta su savet za humanost, volonterizam, socijalna pitanja, sport, zaštitu životne sredine i sl“, izjavio je Stevan Živković, koordinator Kancelarije za mlade Niš.

Podsetimo, humanitarna akcija “Svi smo mi Deda Mraz” održava se u petak, 22.12.2017. u centralnom holu Gradske kuće u Nišu, a prethodi mu svečani prijem u VIP Salonu Gradonačelnika Niša. Tog 22-og decembra će 200 mališana da shvati da nisu sami u svojoj borbi i da na njih brinu grad i prijatelji grada, ali i njihovi vršnjaci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com