Društvo

SRAMOTA: Gradskoj opštini Pantelej “nisu potrebne” Niške Vesti

Najčitanijem portalu u Nišu “Niške Vesti”, nije podržan projekat na Konkursu za sufinansiranje medija Gradske opštine Pantelej. Obrazloženje komisije je da tema “Stari zanati-novo doba”, nije navedena u ovogodišnjem konkursu kao tema od javnog interesa ove opštine.

Projekat je podrazumevao realizaciju serije od 20 tekstova koji će se odnositi na kulturno-umetničko stvaralaštvo, odnosno na očuvanje kulturno-umetničkog nasleđa kao nosioca naše tradicije i kulture.

Upravo je ova tema navedena u konkrusu, tako da obrazloženje zbog čega je najčitaniji portal u Nišu odbijen nije na mestu.

Foto: printscreen Konkursa

Sa druge strane, novac je dodeljen portalima, gotovo nevidljivim na google čitačima.

Direktor Niških Vesti Oliver Paunović kaže da navedeni razlog nije na mestu, već otvoreno pisanje našeg portala o svim značajnim temama koje su od značaja za stanovnike opštine, ali možda nisu za samo rukovostvo.

“I ja sam više puta reagovao na rad rukovodstva GO Pantelej zbog organizacije Sajma privrede u Nišu. Naime, ukazivao sam da je u ime opštine Sajam organizovala privatna firma i da je za te potrebe halu Čair dobila potpuno besplatno. Sa druge strane štandovi su naplaćivani izlagačima, uglavnom opštinama i javnim preduzećima. I sve to možda i ne bi bilo toliko sporno, da je Sajam makar privukao publiku. Prazna hala za vreme održavanja sajma govori samo o tome da on nije zadovoljio svoju svrhu održavanja”, kategoričan je Paunović.

Sajam privrede u Nišu-prazna hala

Redakcija Niških Vesti, uprkos tome što od ove opštine neće dobiti ni dinar i dalje će biti u službi stanovnika Panteleja. Ukazivaćemo na sve njihove probleme i pokušavati da im pomognemo kako bi našli odgovarajuće rešenje. Političke pritiske i ucene nećemo da dozvolimo, već će naše izveštavanje i nadalje da se bazira na principima objektivnosti i nepristrasnosti.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com