DruštvoKultura

Kreće realizacija projekta Teodore Bogdanović posvećen mladima

Talentovana učenica trećeg razreda gimnazije “Bora Stanković” Teodora Bogdanović, koja je osvojila prvo mesto na takmičenju sedme generacije Svetionika znanja, danas u 18 časova, u No Limit Hub-u u Nišu, predstaviće svoj pobednički projekat “Svoj put sledim”.

Prezentacija projekta će biti otvorena za javnost, i ovim putem se pozivaju svi zainteresovani da se pridruže. Teodora će okupljene informisati o projektu, pozvati da se pridruže u realizaciji, pronađu dodatne zainteresovane pojedince i zajedno doprinesu uspehu projekta, istakla je Maja Rubin, menadžerka Svetionika znanja.

“Svetionik znanja” je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalinih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Svetionika znanja i Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama. Kao pobednik Teodora je za projekat “Svoj put sledim” na takmičenju dobila 300.000 dinara.

“Ideju za projekat dobila sam na kampu “Sila prati hrabre”, organizovanom od strane niškog “Džedajskog pokreta”. Izabravši temu društvene odgovornosti i aktivizma na takmičenju “Svetionik znanja”, fokusirala sam se na podršku mladima između 15 i 17 godina koji su smešteni u Domu ili hraniteljskim porodicama. Ovaj projekat ima za cilj pružiti podršku mladima u procesu tranzicije iz sistema socijalne zaštite nakon navršenih 18 godina.” rekla je Teodora.

Na predstavljanu projekta, biće prisutna Maja Rubin menažerka Svetionika znanja i Andrej Balanč izvršni direktor i osnivač Asocijacije za Afirmaciju kulture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com