Ekonomija

Sotirovski: Firme iz pogona koji je izgoreo u požaru delimično oslobođene poreza, imaće i nove olakšice

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da su firme koje su radile u pogonu u krugu Elektronske industrije koji je izgoreo u požaru oslobođene dela poreza i najavile nove olakšice za njih.

 „Sa vlasnicima preduzeća smo već krenuli u određene dogovore i realizaciju prvobitnih dogovora koji su u skladu sa zakonom. Oslobođeni su dela poreza kojim smo, kao grad mogli da ih oslobodimo. Kroz različite olakšice gledaćemo da im umanjimo štetu i pomognemo koliko je moguće“, izjavila je Sotirovski nakon sastanka sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem.

Ona je kazala da je vodosnabdevanje najveći problem pogona koji je zavhaćen požarom.

„To ćemo zajedno sa našim javno-komunalnim preduzećem rešavati pojedinačno, s obzirom da se radi o više fabrika na jednom prostoru“, izjavila je Sotirovski.

Gradonačelnica Niša najavila je skori početak uređenja saobraćajnica, zelenila, vodovodne i kanalizacione mreže u krugu Elektronske industrije u Nišu i dodala je da će ti radovi obuhvatiti i deo fabričkog kruga u kome se nalazi pogon koji je izgoreo krajem prošle godine.

Požar u pogonu EI Niš, koji je u vlasništvu više privatnih firmi, izbio je 26. novembra oko 5.30 časova i tokom četiri dana izgorelo je više od 3.000 kvadrata poslovnog, proizvodnog i magacinskog prostora. Vatrena stihija bez posla je ostavila 1.500 radnika u sedam firmi.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pre tri nedelje je saopštilo da i dalje radi na utvrđivanju uzroka požara koji je zahvatio pogon u krugu nekadašnje Elektronske industrije. U niškom tužilaštvu kazali su z da je predmet upućen niškom odseku Nacionalnog centru za kriminalističku forenziku, kako bi se odredilo mesto i uzrok nastanka požara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. U celoj bivšoj EI (Elektronskoj ) sa turcima nema 1500 radnika !!!
    Dajte da im ovaj narod napravi nove fabrike , osguranje neka naplate nisu građani budale !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com