Hronika

Požar noćas buktao na obroncima Suve planine, ugasili ga meštani

Uzrok požara za sada nije poznat, mada meštani smatraju da je verovatno neko bacio opušak cigarete ili ložio vatru zbog roštiljanja.

U požaru koji je juče oko 18 časova izbio u podnožju Suve planine, u šumi između Jelašničke i Sićevačke klisure izgorelo je šest do sedam hektara niskog šumskog rastinja, ali su meštani tog kraja uspeli da ugase vatru i spreče da zahvati drveće i veće područje.

„Nas petanestak meštana Donje i Gornje Studene, Jelenašnice i Čukljenika gasili smo vatru, a pomogli su nam i šumari „Srbijašuma“. Uspeli smo da ugasimo požar noćas jedan sat iza ponoći. Nije bilo lako jer je velika suša i trava i žbunje lako gore“, kazao je za naš portal jedan od meštana.

Prema njegovim rečima, trava i nisko rastinje goreli su u hrastovoj šumi čiji su vlasnici stanovnici tog kraja, a oni su se svim silama borili da se vatra ne proširi na susednu borovu šumu, jer bi to bila prava katastrofa pošto je smola u borovima lako zapaljiva i vrlo brzo požar zahvata čitava stabla.

Uzrok požara za sada nije poznat, mada meštani smatraju da je verovatno neko bacio opušak cigarete ili ložio vatru zbog roštiljanja.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com