Politika

“Solidarnost” će u Nišu učestvovati na izborima u širokoj koaliciji

Politička Platforma Solidarnost u Nišu pružila je danas podršku inicijativi Narodnog pokreta Srbije i njenog potpredsednika Đorđa Stankovića za ujedinjenje opozicije i formiranje zajedničke liste.

Koordinator Solidarnosti u Nišu Miroslav Stojanović ocenio je u pisanoj izjavi da poziv za ujedinjenje opozicije predstavlja značajan korak ka jačanju demokratskih snaga u Nišu, gradu koji se ističe po “slobodarskom duhu i težnji za pravdom i demokratijom”.

“Očekujemo da će ova inicijativa okupiti različite političke organizacije i doprineti stvaranju dinamičnijeg političkog okruženja, ključnog za animiranje birača i stvaranje klime optimizma, neophodne za političku transformaciju našeg društva”, izjavio je Stojanović.

Dodao je da Solidarnost veruje da je formiranje snažnog i jedinstvenog fronta ključno za prevazilaženje trenutnih izazova i postizanje suštinskih promena u Nišu, kao i da kroz zajednički rad, političke organizacije mogu doprineti razvoju demokratije, poboljšanju transparentnosti i jačanju aktivnog učešća građana u donošenju ključnih odluka.

“Solidarnost je spremna da pruži podršku zajedničkoj opozicionoj listi i poziva druge političke aktere, organizacije civilnog društva i ugledne pojedince da im se pridruže u ovoj borbi za demokratiju”, naveo je Stojanović.

Ocenio je da je Niš potpuno skrajnut i da “koliko god se pred svake izbore vlast trudila da pokaže kako je sve dobro istina je da nakon njihovih svečanosti Nišu ostaju fabrike u kojima se slabo plaćenim ljudima bukvalno uništava zdravlje”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com