Politika

“Srbija protiv nasilja“ u Nišu: Rezolucija Evropskog parlamenta nije protiv građana Srbije

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević, Nebojša Zelenović, Jelena Milošević i Đorđe Stanković istakli su danas u Nišu da Rezolucija o izborima u Srbiji koju je usvojio Evropski parlament nije usmerena protiv srpskog naroda već protiv režima.

„U Rezoluciji Evropskog parlamenta pobrojano je sijaset tačaka koje opisuju šta se sve desilo na izborima 17. decembra. Međutim, državni zvaničnici nisu ništa naučili iz majskih tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu, kada su isto ovako generisali mržnju u političkom i javnom prostoru”, naglasio narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Nebojša Zelenović, narodni poslanik stranke Zajedno, istakao je da građanima Niša, kao i ostalim građanima Srbije koji nemaju priliku da to čuju na nekim medijima treba da se objasni da Rezolucija Evropskog parlamenta zahteva međunarodnu istragu .

Bili smo u Šapcu, danas u Nišu, ići ćemo i u ostale gradove. Pokušaćemo da dođemo do svih građana koji žive u mraku, kako bi pokušali da im objasnimo da je ova vlast zloupotrebila izbornu volju, prekrojila birački spisak, menjala prebivališta ljudi, aktivirala mrtve i gasila žive, samo da bi ostvarila pobedu na izborima“, izjavio je Zelenović.

On je istakao da država koja želi u Evropsku uniju mora da poštuje standarde Evropske unije.

Foto: Niške Vesti/B,Lj,

„Način na koji se prekrojila izborna volja u Srbiji nije se desio nigde druge gde su evropski parlamentarci učestvovali kao posmatrači. Te ljude je pozvala ova vlast da prisustvuju izborima u Srbiji. Ti posmatrači su utvrdili nepravilnosti“, naglasio je Zelenović.

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević istakla je da Rezpolucija o izborima u Srbiji koju je usvojio Evropski parlament nije protiv građana Srbije, već je usmerena protiv onih koji su pokrali izbore.

„Jasno piše da zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj unije ne može da ima ovakvo stanje medija. U Rezoluciji se traži odgovornost onih koji su pokrali izbore, ukoliko se to dokaže međunarodnom istragom jer institucije u Srbiji ne postoje. Nas uz Nišu očekuju lokalni izbori, a mi se već uveliko bavimo fantomskim biračima kojih ima čak i u trafikama“, naglasila je Milošević.

Narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kazao je da će se rezultati Rezolucije videti vrlo brzo, već za mesec dana.

„Već vidimo paniku u redovima Srpske napredne stranke. Oni pokušavaju da rebrendiraju sebe svesni da im je rejting u Nišu mnogo lošiji nego što to predstavljaju. Tražićemo svakako da Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na lokalnim izborima, već da to bude ime kandidata koga imaju“, izjavio je Stanković.

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su prošle nedelje Rezoluciju o izborima u Srbiji, kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage svih prijavljenih neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, s posebnim akcentom na beogradske izbore.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com