Politika

Sednica Skupštine kasnila zbog TV prenosa, opozicija kritikuje

Iako je prvobitno bilo najavljeno da neće biti direktnog prenosa sednice Skupštine grada zbog toga što je propao tender za prenos, Niška televizija prenosila je Skupštinu koja je zbog svega toga počela sat vremena kasnije. Zbog kašnjenja se na dnevnom redu našla samo jedna tačka vezana za Naučno-tehnološki park , dok su ostale otkazane.

Sednica je prvobitno bila zakazana za 9 sati, a počela je sat vremena kasnije zbog toga što se čekalo da se postave kamere. U Kabinetu gradonačelnika su istakli da ne postoji nikakav ugovor sa televizijom oko prenosa, kao i da prema Statutu nemaju obavezu da sednicu prenose uživo.

Foto: J. Ć.

Oni dodaju da se niko od televizija nije javio na tender raspisanom letos, zbog čega je raspisan novi koji čiji rok ističe 25. septembra.
Iz pokreta Dosta je bilo kažu da je problem sa emitovanjem Skupštine biti još veći ukoliko se sledeća sednica koja će se odnositi na izbor direktora javnih preduzeća.
Javna nabavka za direktan televizijski prenos niških sednica raspisan je avgusta meseeca i to u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

Odbornici dobili tablete
Svi odbornici Skupštine Grada Niša danas su pre početka skupštine dobili tablet računare za rad, a kako objašnjavaju u Skupštini taj potez učinjen je u skladu sa modernizacijom i zbog bolje efikasnosti i komunikacije, kao i zbog uštede papira.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com