Društvo

Budžet i Program razvoja Grada na dnevnom redu Skupštine

Odbornici Skupštine Grada Niša raspravljaju danas o budžetu za 2018. godinu. Na dnevnom redu, pored budžeta, naći će se i Program razvoja Grada za narednu godinu.

Gradska kasa u narednoj godini biće tanja u odnosu na 2017. za 6,15%. Osnovni prihodi budžeta za narednu godinu biće prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu. Predlogom odluke o budžetu, koji je Skupštini uputilo Gradsko veće, predviđeno je da Grad na raspolaganju ima oko 9,5 milijardi dinara.

Tekući prihodi su planirani u iznosu od 8 milijardi i 400 miliona, primanja od prodaje nefinansijke imovine su u iznosu od 890 miliona, dok su tekući rashodi za 2018. godinu planirani u iznosu od 7,5 milijardi dinara.

Sredstva su opredeljena i gradskim opštinama, najmanje će dobiti Medijana 19 miliona dinara, Niška Banja 28 miliona, Crveni Krst 25 miliona, opština Palilula 33, a Pantelej 34 miliona dinara.

Pored rasprave o budžetu, između ostalog odbornici će raspravljati i o Predlogu Programa razvoja grada, koji je izradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte. Program je strateški dokument koji je zakonska obaveza Grada i u njemu se nalaze strateški planovi za realizaciju projekata u narednoj godini.

Ovim Programom predviđena je izgradnja Naučno-tehnološkog parka, zatim završetak radova na fabrikama koje se trenutno grade u našem gradu, kao i uređenje sportsko-rekreativnog centra „Rovče“. Osim toga, sređivanje Tvrđave i bedema, završetak radova na arheološkom nalazištu “Medijana”, kao i početak gradnje novog trgovinskog centra i početak pripremnih radova na realizaciji multifunkcionalne univerzalne dvorane iz oblasti kulture.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com