Društvo

Dopuna Budžeta grada u Skupštini

Na današnjoj sednici Skupštine grada na dnevnom redu bila je dopuna Budžeta za 2017. godinu. Obrazlažući predlog dopune Gradonačelnik je izneo podatke o finansijskom stanju u gradu i da je dopuna realna i uskladu sa mogućnostima.

Na kritike opozicije da Budžet nije investicioni i da se u gradu ništa kapitalno ne gradi, gradonačelnik Bulatović je odgovorio da grad neće da se dodatno zadužuje i da je domaćinski odnos prema finansijama nešto na čemu će mu buduće generacije biti zahvalne.

“Lako je da se gradi kada se zadužujete kod banaka, naš cilj je da stvorimo uslove da gradimo u budućnosti iz sopstvenih sredstava”-rekao je Bulatović u Skupštini.

Branislav Jovanović odbornik koalicije “Niš, moj grad”, ističe da se ništa konkretno ne menja po pitanju prihoda u budžetu.

Imamo konkretne za uštede ukudanjem opština i Objedinjene naplate, takođe i povećanjem naplate poreza na imovinu. Ne povećanjem preza, već većeg broja onih koji plaćaju porez na imovinu. Pored ovih mera, gradska vlast mora da dovede nove investicije i novac iz Republike, kao što smo mi nekad radili iz NIP-a“-rekao je Jovanović.

Prihodna starna Budžeta je ono što smatraju da je problem u Demokratskoj stranci. Zamereju da prihod od poreza na plate koji je isti kao prošle godine a manji nego 2012. za 419 miliona dinara.

To pokazuje da je sve manje zaposlenih i da sve manje firmi žele da započnu biznis u našem gradu. Protiv smo ove Dopune jer nije investiciona, a i predviđa smanjena davanja za socijalu, učeničke užine, što je protivno našim stavovima“-ističe Miodrag Stanković iz niskog DS-a.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com