Društvo

Bulatović: Ovo je bila jedna od najboljih budžetskih godina

Protekla godina bila je jedna od najuspešnijih kada je reč o gradskom budžetu, istakao je gradonačelnik Darko Bulatović na sednici Skupštine grada. Gradski parlament je na dnevnom redu imao samo jednu tačku – izveštaj o realizaciji aktivnosti gradonačelnika i Gradskog veća.

Došlo je do drastičnih smanjenja rashoda, realnog povećanja prihoda, do zaustavljanja daljeg zaduživanja. redovno se servisisraju planirane obaveze i to je nešto što ranijih godina nije bilo“, istakao je gradonačelnik Bulatović.

Opozicija, sa druge strane, nije zadovoljna radom gradske vlasti. Najveći problem je, ističu u GrO Demokratske stranke, taj što aktivnosti lokalne samuprave, kako tvrde, ne postoje.

Rashodi su smanjenji što se tiču ulaganja u zgrade, građevinske objekte zemlji[te, što znači da aktivnosti lokalne samoprave nema. Što se tiče prihoda, prihodovna strana jeste veća, ali ona koja se tiče poreza. Kada treba da se oporeže građanin onda nema problema, a kada treba da mu se da neka olakšica – od toga nema ništa“, navodi predsednik niških demokrata Miodrag Stanković.

Bulatović je takođe istakao da je u poslednjih godinu dana izmiren veliki deo dugovanja u iznostu od milijardu i sedam stotina miliona dinara, koje je, kako navodi, ova gradska vlast nasledila.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com