Obrazovanje

Rekonstruiše se fasada, biće zamenjenja i stolarija u OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je u Vrnjačkoj Banji sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović ugovor o energetskoj sanaciji OŠ “Stefan Nemanja” u GO Pantelej koja će zahvaljujući zajedničom ulaganju države i grada dobiti novu stolariju i fasadu.

Ukupno 665 miliona dinara, od kojih je 400 miliona izdvojilo Ministarstvo rudarstva i energetike, biće uloženo u sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva na javnom pozivu.

„Drago mi je što su lokalne samouprave prepoznale da smanjenje potrošnje i investiranje u poboljšanje energetskih karakteristika objekata ne znači smanjenje udobnosti, već naprotiv, povećanje komfora, i bolje uslove i za korisnike i za zaposlene u školama i vrtićima, domovima zdravlja i drugim ustanovama”, navela je ministarka.

Preko programa energetske efikasnosti radovi na sanaciji škola izvode se i u OŠ „Kralj Petar Prvi“ i OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je dala naznake da bi OŠ „Stefan Nemanja“ mogla biti sledeća na redu za sanaciju.

Foto: FB strana Dragane Sotirovski

Ona je tom prilikom rekla da je procenjena vrednost radova na toj školi 76 miliona dinara. Kao i u slučaju energetske sanacije škole „Kralj Petar Prvi“ i u ovom slučaju će određena sredstva biti izdvojena iz budžeta Grada Niša, za sada nije poznato u kolikom udelu.

„Sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović potpisala sam u Vrnjačkoj Banji ugovor o energetskoj sanaciji OŠ „Stefan Nemanja“ u GO Pantelej koja će zahvaljujući zajedničkom ulaganju države i Grada dobiti novu stolariju i fasadu“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Niš je jedan od 21 grada i opština koji je dobio sredstva iz budžeta.

OŠ „Stefan Nemanja“, koju pohađa 1330 đaka, je otpočela sa radom 19. marta 1973. godine, a praktično je nastala deobom učenika i nastavnog kadra OŠ ,,Njegoš” u Nišu.

Foto: FB strana Dragane Sotirovski

Škola je 25. marta 2002. godine promenila naziv u Osnovna škola ,,Stefan Nemanja” i dobila ime po jednoj od najvećih ličnosti srpske istorije. To nije slučajno. Pre nešto više od 800 godina, u neposrednoj blizini škole desio se istorijski susret Stefana Nemanje i nemačkog cara Fridriha Barbarose.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Осн. школу “Стефан Немања” води СНС дир.-ка А. Пројовић и скоро је генерално сређивана. Има много угрожених ОШ у Нишу и околини.

  2. Klasican politicki marketing. Ovo je nesto sto ce raditi u narednih 6 meseci obecavati i zapocinjati neke radove.

  3. Sram da bude i gradonacelnicu i nesposobnu direktorku , ulaz u skolu je ujedno i parking za nastavnike i roditelje ,pitanje je dana kada ce neko nastradati,put do skole kroz dubrovacku i Zivorada Kostica zarobljen kamionima i paletama iz nekog diskonta, parkiranje na sred ulice.Prijavljivano svuda i niko ne reaguje.Za direktora skole postaviti osobu koja ima porodicu i decu i koja zna sta je BRIGA.

  4. Nemam kanalizaciju radi se samo trevija sela Camurlija pokrali ste pare 21 je vek sramota i za grad i za drzavu

  5. Nemam kanalizaciju radi se samo trecina sela Camurlija pokrali ste pare 21 je vek sramota i za grad i za drzavu a trebalo bi da se radi do Toponice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com