DruštvoEkonomija

Đedović u Nišu: Za unapređenje energetske efikasnosti 50 miliona dinara

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je danas u Nišu da očekuje da gradovi, opštine i ministarstvo na čijem je ona čelu za unapređenje energetske efikanosti utroše ove godine ukupno 50 miliona evra, što će biti dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

Ona je pozvala građane da se prijave na javne pozive za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti. Đedovič je kazala da je Nišu već 160 domaćinstava dobilo subencije i realizovalo mere poput zamene stolarije, postavljanja toplotnih pumpi, zamene kotlova i postavljanja izolacije.

Prema njenim rečima, uskoro bi ugovore o dodeli subvencija u Nišu trebalo da potpiše još 170 domaćinstava.

Đedović je u Nišu obišla Osnovnu školu “Kralj Petar Prvi” u kojoj su toku radovi na postavljanju nove fasade i zamene stolarije.

“Radovi su bili neophodni jer je škola izgrađena još 1933. godine, a poslednji put je rekonstruisana pre 20 godina”, istakla je Đedović.

Ona je kazala da će nova fasada i stolarija u školi omogućiti smanjenje potrošnje struje za 70 odsto i za 70 odsto smanjenje emisije štetnih gasova.

Đedović je podsetila da su u toku radovi na unapređenju energetske efikasnosti u školi “Ivan Goran Kovačić” u Niškoj Banji, a da bi sredstva trebalo da budu odobrena i za školu “Stefan Nemanja”. 

Kako je najavljeno prilikom obilaska škole “Kralj Petar Prvi” radovi na jednom krilu te škole trebalo bi da budu završeni do početka nove školske godine, a na drugom krilu do oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com