DruštvoObrazovanje

BOLJI USLOVI ZA ĐAKE: Počela rekonstrukcija OŠ “Kralj Petar Prvi”. Biće saniran krov, fasada i zamenjena stolarija

Uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike biće rekonstruisane dve osnovne škole u Nišu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski rekla je da kada je raspisan konkurs Grad nije imao dilemu da će to biti OŠ “Kralj Petar Prvi” i OŠ “Ivan Goran Kovačić”. Saniranje škole „Kralj Petar Prvi“je počelo, a zahvaljujući tim radovima oko 930 učenika i 100 zaposlenih dobiće bolje uslove za rad. Nadležno Ministarstvo energetike za ovaj projekat izdvojilo je 30 miliona dinara, dok ostatak finansira grad.

U ovoj školi biće zamenjena stolarija, krov, fasada i na taj način će se značajno unaprediti energetsku efikasnost objekta, a učenici će dobiti mnogo bolje uslove.

„Na ovaj projekat se čekalo godinama. Jako nam je bitno da se završi zamena prozora, krovnog pokrivača i fasada. Ovo je jedna od pet najstarijih škola u gradu, sa 930 učenika, preko 100 zaposlenih i za nas je ovo ogroman dobitak, jer ćemo svi dobiti bolje uslove. Imamo predivno dvorište, ali želimo i da i škola bude takva i verujem da će se nakon ovoga, osim unapređenja energetske efikasnosti, stvoriti jako dobri uslovi za rad“, kazao je direktor škole Robert Džunić.

Tokom trajanja radova na renoviranju, učenici 7. i 8. razreda nastavu će pohađati u izdvojenom odeljenju u Pasi Poljani, uz organizovan prevoz autobusima do škole, rekao je direktor škole i najvaio još jednu autobusku liniju od sutra.

Rekonstrukcija OŠ “Kralj Petar Prvi”

Pored ove škole, Grad Niš je preko konkursa koji je raspisalo Ministarstvo energetike dobio još 30 miliona za renoviranje škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji. Rok za završetak radova na školi „Kralj Petar Prvi“ je 180 dana radnih dana.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Država je pomogla sa maksimalnih 60 miliona dinara, za svaku školu po 30, ostalo ide iz gradskog budžeta, što znači da za sanaciju ove dve škole, odnosno za energetsku efikasnost, što podrazumeva promenu stolarije i sređivanje fasada, ide blizu 90 miliona dinara“, rekla je gradonačelnica Niša.

Sotirovski je dodala da će nakon renoviranja škola i završetka drugih projekata u okolini, ovaj deo grada izgledati značajno drugačije.

„Ceo ovaj kvart će dobiti drugačiji izgled. Prekoputa je buduća Palata pravde, nova škola, nova ulica Vojvode Putnika, za mesec do mesec i po dana mašine će ponovo ući kako bismo završili drugi kružni tok i drugi sloj asfalta. „Mediana“ dolazi sa zelenilom. Sa Novim Nišom i kompleksom u okviru njega, ovaj deo grada postaje potpuno drugačiji“, dodala je Sotirovski.

Investitor Novog Niša je prethodno obećao i izgradnju vrtića u krugu ove škole. Gradonačelnica je dodala da je Grad Niš spreman da taj vrtić opremi, ukoliko investitor i dalje ima želju da donira vrtić gradu. Ukoliko se te namere obstine on će se nalaziti u krugu škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com