Društvo

Uručeni Ugovori građanima za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Ugovori za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova uručeni su danas građanima Niša, a od tog broja naveći broj bio je zainteresovan za zamenu stolarije, čak 150,  a 137 je dobilo subvencije. Za 11 mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, koje se odnose na zamenu stolarije, kotlova, izolaciju i solarne kolektore, bilo je prijavljeno 330 građana.

Grad Niš i Ministarstvo rudarstva i energetike učestvuje polovinom iznosa radova, od 140.000 dinara za korisnika koji menja stolariju, pa do 500 do 600 hiljada za toplotne pumpe.

Ivan Pavlović, KLERP

„Uz ovaj set mera, koji je bio ove godine, a zajedno sa građanima koji su zamenili prošle godine, sad imamo oko 350 pomognutih domaćinstava u Nišu. Već sutra se potpisuje novi ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike gde će nam biti dostupno 50 miliona dinara, drastično više nego u godinama unazad. Taj iznos se iz godine u godinu povećava. Najpre je iznosio 30, pa 40 i ove godine 50 miliona dinara“, rekao je Ivan Pavlović ispred Kancelarije za lokalni ekonomski razvoja.

Objasnio je da će KLERP u narednih mesec dana uputiti javni poziv, koji će biti namenjen za privredu, a zatim i za građane. Postupak će biti znatno ubrzan.

Stanče Rakić

Građani koji su danas dobili Ugovore ističu da im ova pomoć znači, a jedna od njih je i Stanče Rakić koja će subvenciju upotrebiti da zameni stolariju i time smanji račune za struju.

„Aplicirala sam za prozore i vrata. Zahvaljujući ovoj pomoći zameniću četiri prozora. Prvenstveno će nam biti topao stan, a drugo umanjiće se račun za električnu energiju, ušteda će biti velika, a biće i efikasnije. Ova zgrada gde ja stanujem ima preko 60-70 godina“, rekla je Stanče Rakić.

Gradimir Ranđelović

I Gradimir Ranđelović će takođe zameniti stolariju. On je poručio da je dosta toga popravio u stanu i da je sada na red došao problem energetske efikasnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com