Društvo

Raspisan tender, širi se Naučno tehnološki park. Invensticija vredna preko 20 miliona evra

Vlada Republike Srbije objavila je tender za izgradnju druge faze NTP Niš. Investicija je vredna preko 20 miliona evra, a biće uložena u razvoj inovacionog ekosistema regiona Južne i Istočne Srbije. Vlada Republike Srbije objavila je tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku.

Početak radova na proširenju kapaciteta NTP Niš planiran je najkasnije početkom 2024. godine.

“Uz investiciju od preko 20 miliona evra, opredeljenih za proširenje kapaciteta Naučno-tehnološkog parka Niš, u planu je da se za manje od dve godine izgradi oko 18.000 m2 savremenog prostora, od čega će oko 9.000 m2 biti kancelarijskog i oko 1.000 m2 laboratorojskog prostora. Nakon izgradnje novog objekta, ukupni kapacitet NTP Niš biće preko 30.000 m2, sa preko 15.000 m2 kancelarijskog i laboratorijskog prostora koji će imati kapacitet da primi oko 1.500 stručnjaka posvećenih razvoju inovativnih projekata. Ujedno, otvaraju se mnogobrojne mogućnosti koje se odnose na unapređenje nacionalne infrastrukture u oblasti inovacija, potencirajući važnost tehnološkog i inovativnog domena u Srbiji”, saopštio je NTP Niš.

Foto: NTP Niš

Planirani objekat biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra.

“Dogradnja i proširenje NTP Niš ne samo da će značajno poboljšati uslove za postojeće članove parka, već će otvoriti vrata za brojne nove kompanije, kao i privlačenje i pokretanje novih razvojnih cenatara tehnoloških kompanija koje žele da se pridruže i zajedno doprinesu rastu našeg inovacionog ekosistema. Ova inicijativa istovremeno predstavlja novi strateški pravac za jačanje konkurentnosti Regiona Južne i Istočne Srbije”, navode u niškom parku nauke.

Foto: NTP Niš

U prethodnom periodu, počevši od osnivanja, NTP Niš postao je prepoznat kao regionalni centar inovacija, sa preko 50 kompanija u članova, u kojima je zaposleno preko 500 zaposlenih, koji rade na razvoju sopstvenih inovativnih proizvoda i usluga, u postojećem objektu NTP Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Milim da su preterali sa gradnjom u tom delu, nije ostalo ni malo slobodnog prostora.

    1. Mnogo ti je sramezljiv komentar iako si u pravu ! Neko ,kao i uvek, tu gura pare u dzepove ! Uporiste raznih sns profila, od firmi do zaposlenih !

  2. Pronađena je retka zelena površina, travnjak, 6-7 stabala, i biće uništena. Genocid nad prirodom se nastavlja. A u menzu će se valjda sa krova ulaziti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com