Društvo

Radost, sreća i šarenilo: Hiljade Nišlija u Čairu

Deca koja ushićeno trče od štanda do štanda, roditelji koji uz kafu prate sve što se oko njih dešava i sve to u odličnoj atmosferi koju su obojili zvuci odlične muzike sa mini bine koja je upriličena za ovaj festival… poznate numere u izvođenju niških mladih bendova – tako izgleda ovogodišnji festival PozitivNI koji se upravo održava u Čairu.

Na hiljade Nišlija obišlo je danas štandove na radionicama koje su upravo zbog festivala PozitivNI postavljeni u parku Čair.

“Prezadovoljni smo kako sve izgleda i kako se odvijaju stvari, jer smo sve ovako i zamišljali i planirali. Ono što ja sa ponosom mogu da kažem jeste da ćemo naredne godine kada se bude održavao četvrti festival svi mi biti na dve lokacije i u Parku Čair i u Dušanovoj ulici, gde je sve i počelo”, rekao je za Niške Vesti Sebastijan Krstić, direktor festivala PozitivNI.

Pored mnogih udruženja i neformalnih grupa, brojnih dečijih školica, učešće su uzeli sportski klubovi, muzičari i sam Dečiji centar, koji je kao i svi obezbedio besplatan materijal za rad.

Na deci i roditeljima je samo bilo da dođu i odlično se zabave – tako je i bilo.

Likovna radionica za decu Šukletović omogućila je slikanje sa studentima fakulteta Metropoliten. SOS Dečija sela Srbija , maštovite radionice iz Dedine garaže , crtanje sprejevima sa udruženjem KOM 018 – Club for Youth Empowerment 018 / Klub za osnaživanje mladih 018 , radionice – pletenja, heklanja i izrada lutki sa Kreativnim kutkom, izrada predmeta od gline i dekupaž sa Udruženjem zanatlija, Avanturisticka mreza i avanture u prirodi, Udruženje Indigo – biblioteka igračaka i joooš kreativnih radionica u organizaciji – OŠ Čegar , Institut français de Serbie, NIS , Bojane Bodiroge Odred Izviđača Lola, Fakultetom primenjenih nauka Niš svi su oni deo današnje dečije čarolije u Čairu.

Tu je bio i Niški džedajski pokret kao i devojke iz “Naslikam ti facu i telo”, štand “Štek House” a mogli ste da učestvujete i u instagram priči „People from Niš“ i vidite izložbu „Creativity for change „

Za dobru muziku na festivalu zaduženi su Orkestri i solisti Fakulteta umestnosti iz Niša, plesni klub Continuum – učesnici takmičenja Ja imam talenat i škola muzike Čarobna nota.

Prava ekskluziva očekuje Nišlije u 19 sati kada dolazi tinejdžerska ikona YASSERSTAIN – najpopularnija ekipe jutjubera koji će zabavljati mlade uz skečeve i muziku sa njihovog youtube kanala.

Od 20 sati sve do jedan sat posle ponoći na programu su: Deciji hor Vilenjaci,
Penthouse bend, Epicoustic, Abs, Hazel, Nezeljeno dejstvo, Vanredno Stanje, Bunker i
Opositte way.

Festival su podržali Turistička organizacija Niš, Kancelarija za mlade i Sportski savez Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com