Društvo

Pušteno u rad 19 javnih česama u Nišu

JKP “Naissus” pustilo je danas u rad 19 javnih česama na teritoriji Niša. Kako su istakli u ovom preduzeću, česme su počele sa radom nakon završenih radova na popravci oštećenja, zameni slavina i čišćenju slivnika.

 

“Obavljena su i neophodna sanitarna ispiranja, uzorkovanja vode i laboratorijske analize njene ispravnosti. Dobijeni rezultati analiza, koje je sprovela laboratorija JКP „Naissus“ Niš, a potvrdio Institut za javno zdravlje Niš, pokazali su da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće”, ističu u ovom preduzeću.

Voda sa česme na Trgu Кralja Milana, koja će takođe biti puštena u rad, moći će da se koristi kao tehnička voda i za osvežavanje, upozoravaju u niškom vodovodu.

“Кorišćenje vode sa ove česme za piće će biti moguće za pet do sedam dana, odnosno onda kada rezultati uzorkovanja vode budu pokazali hemijsku i bakteriološku ispravnost”, dodaju.

U punom kapacitetu radiće česme na Trgu Pavla Stojkiovića, Trgu Stevana Sremca kod Кalče, kod biletarnice Ćele Kule, “Bure” na Palilulskoj rapi, u Parku Svetog Save, ispred zgrade GO Medijana, česma “Ktitor” u Duvaništu, na Trgu Patrijarha Pavla, Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja,  na Margeru, na Sinđelićevom trugu, preko puta zgrade Suda. Radiće i popularni “Puž” u čairskom parku, zatim česma “Krst” u Parku Svetog Save, česma  na Bulevaru Nemanjića dod TC Zona 2, česma na Кeju 29. decembra – kod hotela „My Place“, u Brzom Brodu – kod pošte, u Tvrđavi, kod okretnice – Donja Vrežina, u Niškoj Banji – na šetalištu i preko puta železničke stanice.

Iz Naissusa apeluju Nišlijama pre svih, da pripazimo naše javne česme jer one jesu određeni brend i reklama našeg grada za veliki broj turista u vreme muzičkih, filmskih, slikarskih i drugih kulturno-turističkih događaja koji se organizuju u našem gradu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com