Merošina

Pomoć i rešenje za Vasiće

Nakon akcije na društvenim mrežama dosta humanih ljudi javilo se da pomogne deci koja su za kratko vreme ostala bez oba roditelja. Svaka pomoć je i dalje dobrodošla Nikoli i Milici, a sada su se uključili i opština Merošina i Nišavski upravni okrug. Opština će tetki koja se stara o deci obezbediti posao, a od Okruga su dobili savremena sredstva za učenje.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, posetili su porodicu Vasić iz Batušinca i tom prilikom se upoznali sa problemima i nedaćama koje su ovu porodicu u poslednje vreme zadesile.

Foto Nišavski upravni okrug

Prilikom posete deci cu uručena savremena sredstva za učenje i obezbeđen ogrev za iduću grejnu sezonu, a tetki Danijeli opština Merošina obezbediće posao kako bi bila i u finansijskoj mogućnosti da brine o Nikoli i Milici.

Na Nikolin apel za pomoć na društvenim mrežama javio se veliko broj humanih ljudi, a njihova pomoć i dalje pristiže, kako lično, tako i preko žiro-računa. Opština Merošina obezbediće im ogrev i sve ostalo što im nedostaje u kući, a tetki će obezbediti zaposlenje.

Svaka pomoć ovim mališanima je dobrodošla, jer su se našli u jako teškoj situaciji, no pitanje je koliko će to da traje, jer znamo da je sve na društvenim mrežama kratkog daha. Zato će Opština obezbediti posao njihovoj tetki, kako bi imali stalan prihod za osnovne potrebe i kako bi bezbrižno mogli da nastave školovanje“-kaže Jovanović.

Nikola i Milica Vasić sa tetkom Danijelom, Foto Nišavski upravni okrug

Nikola i Milica žive u Batušincu sa bakom i dekom, za kratko vreme ostali su bez oca i majke, pa sada o njima brine tetka. Odlični su đaci i dobra deca, a u tragediji koja ih je snašla svaka pomoć im je od velikog značaja.

Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici možete da ih kontaktirate na broj 0613081888, a novčanu pomoć možete uplatiti na žiro-račun broj 205 -9001021966214-48.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com