VideoVirus KoronaZdravlje

Početkom jula završetak “Vatrenog oka”

Niš za manje od mesec dana dobija veliku modernu laboratoriju – Vatreno oko, čiji će kapaciteti biti 1000 PCR testova dnevno i 30.000 seroloških testova mesečno.

Laboratorija Vatreno oko prostiraće se na preko 750 kvadratnih metara. Laboratorija u ovom trenutku ima zbačajnu ulogu kada je u pitanju epidemija kovida, a u budućem vremenu bića velika podrška u borbi protiv svih zaraznih bolesti.

Laboraorija će biti otvorena u godini jubileja Instituta za javno zdrvalje koji obeležava 120 godina rada.

“Laboratorija će pored molekulatnog ima i serološki deo što je značajno za rad Instituta”, kazao je dr Predrag Lazarević, direktor Instituta za javno zdravlje.

 

On je dodao da će Institut dobiti još jednu laboratoriju menjeg kapaciteta na 450 kvadrata u samoj zgradi, tako da će Institut postati kamen temeljac preventivne medicine u Srbiji.

Predviđeno je da laboratorija bude završena polovinom jula.

“Trenutno se radi na montaži čelične konstrukcije i postavljenju fasadnih panela, a onda kreću radovi na instalacijama, oprema je već naručena i presotaje nam samo njena ugradnja kako se radovi budu odvijali”, kažeZoran Ćupić, šef gradilišta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com