Društvo

Kisić u Nišu: Broj nezaposlenih u odnosu na prošlu godinu manji za 22%

Četrdesetdevetoro Nišlija dobilo je danas ugovore o samozapošljavanju koje je u Nišu dodelila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević. Za te namene, Grad je izdvojio 15 miliona dinara.

U Nišu je 2014. godine bilo 38 000 nezaposlenih, a danas ih je 20 000, kazala je gradonačelnica.

„Hvala što se imali hrabrosti da se upustite u jedan ovakav izazov koji podžava Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje. Drago mi je što svake godine sve više Nišlija hoće da započnu posao. U tome Grad godinama pomaže, a za te namene smo ove godine izdvojili 15 miliona dinara zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Želimo da i narednih godinama pomažemo onima koji imaju dobru ideju i da ostanu u našem Gradu“, kazala je Gradonačelnica.

Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje istakao da veliki broj ljudi koji su do juče bili nezaposleni, od danas ulaze u svet biznisa i jedan novi način funkcionisanja i rada.

„Drago mi je da je uz podršku svih nas i verifikaciju odluke ministarke, došlo do udruženja sredstava. Ovaj program samozapošljavanja u Srbiji izaziva veliko interesovanje i najveći broj zahteva jeste usmeren za ovaj program. Do kraja godina ćemo uspeti da uključimo još 4000 korisnika.  Želim svima puno uspeha i da naredne godine budete korisnici nekih novih podsticaja za zapošljavanje.

Darija Kisić Tepavčević ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kazala da rezultati koje je grad postigao po pitanju smanjenja nezaposlenosti,  nisu došli sami od sebe, već da su zahtevali veliki rad i trud.

„Kada je u pitanju Grad Niš, tu su izuzetno povoljni parametri, ambiciozna i vredna gradonačelnica i njen tim su uspeli da ostvare prvobitno zamišljene ciljeve. Broj nezaposlenih se od 2014. smanjio smanjio za pola. Ti rezultati nisu slučajno došli sami od sebe, već je uložen veliki trud i rad. Znamo da je zapošljavanje osnovni vetar u leđa razvitka jednog grada i područja, pa se nadam da ćemo takve rezultate imati u drugim delovima zemlje“, kazala je Kisić Tapavčević.

Milica Petrović koja planira da se bavi programiranjem napominje da misli da je ovaj korak odskočna daska za bolje sutra.

„Mislim da će ovo dosta da mi znači kao i mojim kolegama koji se bave ovim poslom. Drago mi je što je Niš postao grad IT – a. Već sam izgradila neki svoj tim, a kasnije kada se budu ostavrili neki ciljevi, naravno da ću zaposliti nekog“, kaže ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com