Društvo

Pantelejska izletišta spremna za početak sezone

Tradicionalno, u susret prvomajskim praznicima i očekivanom masovnom okupljanju izletnika na Kameničkom visu, Gradska opština Pantelej sprovela je veliku akciju čišćenja i pretprazničnog sređivanja ovog popularnog izletišta i time označila početak nove izletničke sezone na svim pantelejskim izletištima.

Pored košenja travnatih površina i kompletnog čišćenja izletničkih prostora obnovljeno je i postojeće igralište nadomak izletničkog kompleksa na Visu, postavljanjem novih košarkaških tabli koje je obezbedila Opština Pantelej. U akciji su učestvovali zaposleni u Gradskoj opštini Pantelej i angažovani radnici na javnim radovima, uz potrebnu opremu, mehanizaciju i stručno-tehničku podršku javnih preduzeća Parking servis i Medijana, čije su ekipe prethodnih dana pripremile za izletnike i usputne prostore do Kameničkog visa, na Čegru i Dabilu.

Za ljubitelje prostora na obali Nišave, Opština je sa radnicima na javnim radovima i ekipom JKP Mediana, pripremila i deo priobalja kod Vrežinskog bazena gde je predviđena celodnevna prvomajska kulinarska manifestacija u organizaciji Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika grada Niša. Uz besplatne vreće za odlaganje izletničkog otpada, koje će komunalni redari podeliti izletnicima 1.maja, iz Opštine se ujedno upućuje apel za očuvanje prirodnog okruženja tokom predstojećeg aktivnog i masovnog boravka na izletničkim prostorima.

OBAVEŠTENjE: Besplatan prevoz za prvomajski uranak na Kameničkom visu

Gradska opština Pantelej, kao i prethodnih godina, obezbedila je besplatan autobuski prevoz za sve izletnike koji planiraju da 1.maj provedu na Kameničkom visu. Poseban autobus prevoznika „Lasta“, u nedelju, 1.maja prevoziće sve zainteresovane izletnike sa prvim polaskom u 8 časova, na svaki parni sat, sve do 16 časova, od početne stanice na Trgu Kralja Aleksandra, preko usputnih stanica na Trgu Oslobođenja, kod Učiteljskog doma i u Jagodin mali, do Kameničkog visa. Povratni polasci sa Kameničkog visa prema gradu, predviđeni su na svaki neparni sat, počev od 9 časova, sa poslednjim terminom povratka u 17 časova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A autobusi živa stroka, samo što se neraspadnu, sramota za grad zna li se šta se plaća ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com