Društvo

Otvaranje vrtića “Višnjica” na Panteleju aprila meseca

Na području Opštine Pantelej, u Studeničkoj ulici, na parceli poznatijoj kao "Višnjar", uskoro će biti završena izgradnja vrtića "Višnjica" koji će primiti 120 mališana.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragana Sotirovski koja je sa predsednicom GO Pantelej Natašom Stanković i saradnicima obišla završne radove na pomenutom vrtiću u toj opštini, očekuje se da radovi budu završeni do aprila meseca.

“Posle 30 godina se gradi vrtić na Panteleju. Ovo je jedno poputno novo naselje koje se izgradilo u poslednjih deset godina i veoma velika potreba je za otvaranjem vrtića. Srećna sam što sad svedočimo kraju izgradnje i što će vrtić, prema rečima investutora, u narednih 60 dana biti otvoren”, kazala je predsednica opštine Nataša Stanković i dodala da će pored vrtića biti asfaltiran parking čime će zaokružiti priču i poboljšati kvalitet života žitelja.

Kako navodi, ovaj deo Panteleja postaje novi centar grada i da će taj prostor biti kompletno uređen, uključujući asfalitaranje ulica čiji su pravno-imovinski odnosi rešeni u proteklih godinu dana, kao i završetak Bulevara Svetog Pantelejmona.

Rok za završetak radova vrtića bio je predviđen za 20. januar 2024. godine, ali je izvođač radova tražio dva meseca produžetka roka zbog nepovoljnih vremenskih prilika tokom zime, kad je izgradnja bila otežana.

“Kada imate razumevanje sugrađana i saradnju sa gradskom opštinom, onda dobijete i rezultat. Rezulatat u ovom naselju jeste vrtić koji smo započeli pre izvesnog vremena. Izvođač radova je tražio 60 dana produžetka roka, a verovatno će nadzor i dati tu saglasnost i ovo će biti jedan od pet vrtića koji smo mi u mandatu od četiri godine napravili i završili. Novi prostor za naše mališane pomoći će skraćenju liste čekanja, a sa vrtićem u Trupalu i vrtićem “Medikoterapije“, verujem da će ta lista biti potpuno ukinuta”, smatra gradonačelnica.

Podsetimo, radovi na izgradnji trgovačkog lanca “Lidl” počeli su 5. februara, na prostoru kod raskrsnice Bulevara svetog Pantelejmona i Ulice Žarka Zrenjanina, u neposrednoj blizini vrtića “Višnjica”.

Što se asflatiranja ulica u ovoj sezoni tiče, građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj na Viniku. Ulica ruža, kao i Ulica lipa i deo Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u ovogodišnjem planu za obnovu, zatim Gospodska i druge saobraćajnice iznad Gornjomatejevačke ulice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com