Društvo

Moderna pijaca na Panteleju uskoro počinje sa radom

Dugoočekivana nova i moderna pijaca na Panteleju uskoro će početi sa radom. Prema rečima, Nikole Ždraljević, rukovodioca sektora pijačne uprave i tehničkih poslova, lokali su postavljeni, voda i kanalizacija sprovedene, a fini radovi se privode kraju.

Pijaca broji 75 tezgi, a ako sve bude po planu, očekuje se da pijaca počne sa radom aprila meseca, uporedo sa pijacom “Krive livade” na Bulevaru. Zakupci će imati sve uslove za rad, uključujući toalet po viskom standardima i nadstrešnice kako ne bi morali da brinu o lošim vremenskim prilikama.

Ona će pored prostora za prodaju poljoprivrednih proizvoda imati i lokale koji će nuditi raznovrsnu robu za svakodnevne potrebe.

Kako je ranije najavljivano, jednom od njih predviđeno je otvaranje “Poštanske štedionice”.

Nadležni ističu da su svakodnevno na terenu i da se za sada sve odvija po planu.

Lokali su namontirani, voda i kanalizacija sprovedene. Zakupci će moći da koriste toalet koji će biti po visokim standardima. Planirana je hala za mlečne proizvode. Radnici JKP “Tržnica” postavili su kapiju koju trenutno farbamo, radimo završne fine radove, postavljamo oluke i nadstrešnice između tezgi, kako zakupci ne bi morali da brinu o kiši i lošem vremenu. Očekujemo sredinom aprila da pijaca počne sa radom, ako sve bude po planu, uporedo kada i pijaca “Krive Livade”. Svakako nešto, novo, lepo i neophodno ovom delu grada koji se širi i ubrzano razvija i to sve zahvaljujući direktoru Goranu Đorđeviću koji je pokretač svega, sa kojim sam svakodnevno na terenu”, kazao je Ždraljević za Niške Vesti.

Podsetimo, nadomak tog prostora, prema novim stambenim zgradama gradi se i trgovnski lanac “Lidl”, kao i Vrtić “Višnjica” koji će primiti 120 mališana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

    1. Ma kakva pijaca, smešno u 21. Veku tezge rashodovane sa svih pijaca postavljene na ovom sklepanom prostoru…

  1. Заборавили сте паркинг простор за купце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com