Društvo

Palilulci proverili kakvog su zdravlja

Meštani niškog naselja Palilula mogli su da prekontrolišu krvni pritisak, pregledaju mladeže, nauče samopregled dojke ili se posavetuju sa sportskim lekarina na Bazaru zdravlja koji je organizovala opština Palilula i Dom zdravlja, na platou ispred Niškog kulturnog centra.

Bazar zdravlja je samo jedna od akcija koju zajednički organizuju niška kuća zdravlja i opština Palilula. Oni godinama već odlično sarađuju i u akciji Približimo se pacijentima na seoskom području, kaže predsednik Aleksandar Ždrale.

“Cilj ove akcije je da se stanovništvo naše opštine preventivno pregleda. Nama kao socijlno odgovornoj vlasti je da svo stanovništvo bude zdravo i sposobno da može da doprinese društvu i porodici”, rekao je Ždrale, predsednik Grdske opštine Palilula.

Hronična nezarazna oboljenja, kao što su bolesti srca i krvnih sudova, šećerne i maligne bolesti jesu vodeći uzrok smrti u Srbiji, zato lekari redovno upozoravaju na veći broj preventivnih pregleda.

“Bazari zdravlja” biće organizovani na različitim lokacijama u gradu narednih meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com