Sport

Uspomene, aplauz i zagrljaj prve učiteljice… Nišlije proglasile Piksija POČASNIM GRAĐANINOM PALILULE (VIDEO)

Legenda srpskog fudbala, sinonim za Niš i Radnički veliki Dragan Stojković Piksi postao je počasni građanin Gradske opštine Palilula, što je novoustanovljena nagrada i najviše priznanje ove niške opštine.

Na uručenju povelje, zlatnika u ime grada i monografije u prepunoj sali Narodnog pozorišta srspskog selektora dočekali su njegova učiteljica, prijatelji, rodbina, kolege, niške legende Čaira i nekoliko stotina mladih fudbalera iz niškh škola fudbala.

“To su bile godine koje ja nikada ne mogu da zaboravim, a neću ni zaboraviti. Mnogo sam srećam da sve vidim ovde, ne samo njih, ima tu još puno onih koje nisi mogli da budu ovde, ali ih se sećamo”, rekao je selektor Stojković pozdravljajući publiku u prepunoj sali Narodnog pozorišta.

Foto: Niške Vesti

Aktuelnom selektoru fudbalske reprezentacije Srbije uručena je povelja počasnog građanina ove opštine, ali su se rodile brojne ideje…da renovirani stadion na Čairu ponese njegovo ime i da kada završi sa reprezentativnom karijerom preuzme kao trener da vodi Radnički.

Foto: Niške Vesti

Povellja se uručuje “za posebe zasluge za promociju grada Niša i Gradske opštine Palilula u zemlji i inostranstvu i za izvanredan doprinos za promociju sporta i humanitarne aktivnosti“.

U toku programa prikazan je i kratak film o bogatoj karijeri selektora Stojkovića u izradi City Grupe i producenta Olivera Paunovića, koji je povodom jubileja veka postojanja FK Radnički – ove godine uradio film LEGENDE ČAIRA.

“Neće se naljutiti Dragan koga znam mnogo godina da sam mu videla jednu iskricu, jednu suzu u očima jer ovo je veliki dan za njega i veliki dan za grad Niš za GO Palilula i hvala predsedniku što je krenuo sa ovom inicijativom da pre svega naše ljude nagradimo, da im kažemo da mislimo na njih, da ih volimo, da im zahvaljujemo što su promovisali naš grad širom sveta, našu zemlji i da mu kažemo da istraje u svojim namerama”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U emotivnom obraćanju prisutnima, selektor Stojković je po ko zna koji put ponovio i istakao da voli njegovu Pasi Poljanu.

“Ja sam ovde odrastao volim Niš i ponosim se što time što sam potekao iz ovog grada. Hvala predesdniku Bratislavu Vučkoviću i njegovom timu. I kada svi kažete ovde “Piksi mi te volimo”, da znate da i ja vas volim i niko nam ništa ne može” , rekao je Stojković.

Susret sa voljenim gradom, uvek budi neke emocije u meni, rekao je selektor.

“Sve ove reči koje sam čuo o meni, ja to ne mogu da opišem. Presrećan sam, trudiću se naravno da promovišem sve što se događa u ovom delu zemlje. Davaću dobar primer, kako u rezuultatima tako i u ponašanju. neizmerno sam srećan što vidim posle toliko godina neke ljude. meni kada kaže neko da sam legenda, ne, za mene su legende ovi ljudi koje vidite. Zbog njihovog truda kada sam došao u prvi tim, mnogo su se trudili oko mene, mnogo toga su me naučili, čuvali, pazili”, rekao je popularni PIksi.

Među prisutnima su osim pripadnika vojske, javnih preduzeća, gradskog i opštinskih rukovodstva, legendi Radničkog svih generacija, u sali i sa njim se na binu popeli njegov prvi trener i učiteljica.

Foto: Niške Vesti

“On se i tada izdvajao od druge dece. Stalno je tražio loptu da sa njom igra. Imali so u dvorištu neke šljive i on je non-stop trčao sa loptom oko tih šljiva. To su primetili i svi ostali nastavnici pa su mi još tada govorili ovaj mali što trči sa loptom oko ovih šljiva, biće on neki šampion”, rekla Radica Živić, Piksijeva učiteljica.

Selektor Dragan Stojković dobio je i Monografiju OŠ Kralj Petar Prvi koju mu je uručio  direktor ove škole Robert Džunić koja je bivša OŠ Moše Pijade koju je selektor pohađao.

Piksiju je uručena i enciklopedija ZNAMENITE LIČNOSTI NIŠA 2 ispred Udruženja stvaralaca Niša „Car Konstantin“, enciklopediju je uručio predsednik mr Novica Ranđelović.

Divnu atmosferu u samoj sali i poseban svečani ton čitavom događaju dao je dečiji hor “ČAROBNA NOTA“ pod dirigentskom palicom Miljane Radivojević.

Pre uručenja ovog velikog priznanja, za Dragana Stojkovića priređen je prijem kod predsednika Skupštine Grada Niša doc. dr Bobana Džunića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com