Društvo

Organizovan info dan za privredne subjekte koji su zainteresovani da sprovedu mere energetske sanacije u domaćinstvima

Zbog velikog interesovanja za Javni poziv za izbor privrednih subjekata koji bi trebalo da sprovedu mere energetske efikasnosti u Nišu, danas je u Gradskoj kući organizovan info dan. Oni su dobili osnovne informacije u vezi javnog poziva i otklonili sve nedoumice koje imaju u vezi samog javnog poziva.

 

“Radi se o jednoj novini kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Krajnji cilj nam je da građani dobiju što širu listu privrednih subjekata i time im omogućimo veći izbor onih koji će izvoditi radove, a koji će zadovoljiti sve kriterijume”, kazao je Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Domaćinstva koja izraze želju da konkurišu za mere energetske efikasnosti mogu isključivo da dobiju ponude od firme koje će se javiti na javni poziv.

Ivan Pavlović, KLERP

“Do sada nemamo prijave, zato je i organizovan ovaj skup kako bi informisali privredne subjekte ali i da ih motivišemo da se jave na konkurs. Očekujemo popriličan dobar odziv, zato što je samo na današnjoj info sesiji prisutno 28 učesnika. Znamo svi da se obično na javni poziv javljaju svi zadnjih dana”, rekao je Pavlović medijima.

Za programe energetske efikasnosti izdvojeno je 19 miliona dinara, 10 miliona iz budžeta Grada, dok je ostalih devet izdvojilo Ministarstvo rudarstva i energetike. Ta sredstav su opredeljena za mere energetske sanacije koje su definisane u pet podmera.

“Prve dve su mere koje se tiču termoizolacije, za kuće i stambene objekte, i stambene zajednice. Treća i četvrta mera se tiču zamene stolarije i peta mera se odnosi na solarne panele”, objasnio je Ivan Pavlović i dodao da je veoma bitno da imamo dobre rezultate u toku ove godine jer je ovo pilot inicijativa, a očekuje se da narednih godina imamo mnogo veća sredstva koja će biti na raspolaganju iz Ministarstva.

“Treba iskoristiti ovu prvu priliku i pokazati da nam je upravo ovo potrebno, da je građanima potrebno, ali da je potrebno i privredi jer ova mera je direktna i podsticajna i za njih”, istakao je.

Poziv je raspisan od 22. jula i otvoren je do 9. avgusta. Nakon odabira privrednih subjekata biće raspisan konkurs i za građane Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com