Region

Opština Svrljig dobija industrijsku zonu

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je konferenciju za medije povodom usvajanja budžeta opštine za 2021. godinu, a govorio je i o netačnim navodima opozicije sa prethodne sednice SO Svrljig.

Prvi čovek opštine, Miroslav Marković, poručio je da se očekuje pozitivan odgovor za realizaciju projekta industrijske zone u Svrljigu, što je preduslov za nova radna mesta i upošljavanje mladih ljudi, a što je i obećano u predizbornoj kampanji.

Takođe, planirane su investicije u vodosnabdevanju, jer je to glavni problem u Svrljigu. Marković se nadovezao da je potrebno odmah potom rešiti probleme u vodosnabdevanju u Drajincu i Niševcu.

Predsednik je rekao da će Opština uložiti sredstva kako bi se popravila ili nabavila nova vrećasta brana i samim tim podigao nivo Svrljiškog Timoka.

Kanalizacija u Rosulji će biti konačno rešena u toku naredne godine, a ulagaće se dodatno u tom naselji, poručio je Marković.

Marković se osvrnuo na navode opozicije da u Svrljigu nije posađeno nijedno drvo u gradu, rekavši da je na njegovu inicijativu u toku prošle godine posađeno oko 50 sadnica, a da se 2021. godine planira sadnja više od 100 sadnica u samom gradu.

MARKOVIĆ: OPOZICIJA KAŽE DA NEMA ZA KOGA DA SE GRADI INDUSTRIJSKA ZONA

Ti navodi su mi zasmetali, zamislite da neko kaže nema za koga da se otvara infustrijska zona i fabrike, jer su svi otišli. Otišao je onaj ko je morao i ko je hteo, ali ljudi koji su ovde ostali mi moramo da se borimo za njih, kaže Marković.

On je podsetio da je dosta toga urađeno, a među značajnijim projektima naveo je rekonstrukciju i dogradnju vrtića, osnovne i srednje škole i tome slično.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com