Društvo

Održana prezentacija rada Saveta za mlade povodom obeležavanja „Evropske nedelje lokalne demokratije“

U Gradskoj kući održana je prezentacija rada Saveta za mlade i diskusija na temu kako mladi mogu da participiraju u radu lokalne samouprave.

Ovo je prvi od događaja koje organizuje grad Niš tokom obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, a koji imaju za cilj da građanima približe rad organa lokalne samouprave, ali i da im pruže odgovore na pitanja kako da se aktivno uključe u predlaganje i plasiranje ideja kojima će se poboljšati kvalitet života u gradu, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Osnovni motiv Evropske nedelje lokalne demokratije koja se ove godine održava u periodu od 14. do 20. oktobra jeste širenje univerzalnih vrednosti Saveta Evrope, kao što su demokratija i ljudska prava, ali i uključivanje učesnika u evropsku mrežu koja je oformljena radi promovisanja važnosti participacije građana u aktivnostima koje se sprovode na lokalnom nivou.

Budući da su mladi pokretačka snaga našeg društva grad je odlučio da upravo problemi mladih budu centralna tema ove manifestacije. Stoga je i prezentacija rada Saveta za mlade izabrana kao uvodni događaj budući da je upravo Savet taj koji predstavlja neposrednu vezu između mladih pojedinaca i organa odlučivanja grada Niša, stoji na zvaničnom sajtu grada Niša.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close