Društvo

Obeležena 56. godišnjica rada Fakulteta zaštite na radu

Državni sekretar Dejan Antić na proslavi 56. godišnjice postojanja Fakulteta zaštite na radu u Nišu.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom proslave 56. godišnjice postojanja Fakulteta zaštite na radu Univerziteta u Nišu.

Čestitajući Dan Fakulteta zaštite na radu u ime ministra Nikole Selakovića, Dejan Antić je izrazio zadovoljstvo zbog višegodišnje plodonosne saradnje koju Ministarstvo za rad i Uprava za bezbednost i zdravlje na radu ostvaruju sa ovom visokoškolskom ustanovom.

Dejan Antić, državni sekretar; Foto: minrzs.gov.rs

Profesori i saradnici vašeg fakulteta stalni su članovi radnih grupa za pripremu propisa u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a posebno je bilo korisno njihovo zalaganje prilikom izrade novog Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu. Takođe, od formiranja Saveta za bezbednost i zdravlje na radu, vaš fakultet ima svoje predstavnike koji pružaju veliki doprinos u radu pomenutog tela. Prema našoj evidenciji, Fakultet zaštite na radu uvek aktivno učestvuje u projektima i aktivnostima Ministarstva za rad – Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, poput Dodele nacionalnih priznanja povodom obeležavanja 28. aprila, Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji i obeležavanje Evropske nedelje bezbednosti i zdravlja na radu“, rekao je državni sekretar.

Antić je nastavnicima, saradnicima i studentima Fakulteta zaštite na radu poželeo da u godinama koje dolaze nastave da nižu uspehe kako na naučno-istraživačkom, tako i na obrazovno-pedagoškom planu.

Izvor: minrzs.gov.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com