Društvo

NOVA OBUKA ZA MEDIJATORE: Za mirno rešavanje sporova

Fakultet političkih nauka u Beogradu realizator je obuke za medijatore koja se u trenutnim epidemiološkim uslovima organizuje onlajn. Nova obuka organizuje se putem Zoom internet platform počev od 28. februara traje 5 dana svakog dana u poslepodnevnim časovima.

Održava se u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednik koji je objavljen u Službenom glasniku i predstavlja jedan od uslova za dobijanje dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije.

Violeta Stamenković, diplomirani pravnik i medijator

„Veštine koje će polaznici steći učenjem koristiće svima koji žele da se bave poslovima posredovanja, odnosno medijacije u rešavanju sporova, kao i onima koji žele da unaprede veštine komunikacije, pregovaranja, upravljanja i rešavanja sukoba u svakodnevnom poslovanju i radu“, kaže Violeta Stamenković, diplomirani pravnik i medijator.

Obukom za medijatora stiče se veština da se prepozna i na neformalan, brz, poverljiv način upravljanja problemom u cilju rešavanja sukoba.

Da medijatori daju doprinos svojim radom i lokalnoj zajednici potvrdila je Violeta Stamenković koja uspešno sarađuje u ovoj oblasti sa mnogim ustanovama, institucijama i pojedincima pružajući im svoju pomoć. Iz tog razloga Centr za socijalni rad “Sveti Sava” Niš je Stamenkovićevu predložio za najviše javno priznanje Grada Niša, Nagradu “11. januar”, za izuzetan doprinos u oblasti mirnog rešavanja sporova i unapređenja kvaliteta edukacije u svim oblastima, na osnovu iskazanih potreba u predhodnih niz godina. Ona se tako našla na listi 16 istaknutih pojedinca u Gradu.

Prijave za obuku za medijatore mogu se poslati na mejl: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com