Društvo

U konkurenciji za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 26 preduzetnica od kojih je jedna iz Niša

Udruženje poslovnih žena Srbije će po šesnaesti put  dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu je 26 preduzetnica iz cele Srbije, a imena nagrađenih će biti saopštena na svečanosti 9. novembra u okviru ceremonije dodele priznanja. U konkurenciji za nagradu je i Violeta Stamenković, Regionalna kancelarija posrednika.

Violeta Stamenković je diplomirani pravnik. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, a potom je položila i pravosudni ispit. Ona je licencirani medijator, posrednik u rešavanju sporova Ministarstva pravde Republike Srbije i jedna je od posrednika u Srbiji koja se trenutno nalazi na zvaničnoj listi tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije.

Priznanja se dodeljuju za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model, a komisija zadržava pravo da osim u ovim osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati. Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih petnaest godina na ovom događaju je promovisano više od 500 žena, a njih 151 je dobilo nagrade i priznanja.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, petu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Ove godine, po prvi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se specijalno priznanje – nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Medal za 2022. Konkurs organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com