Društvo

NIŠU POTREBNA JOŠ ŠEST VRTIĆA: Na listi čekanja 1600 mališana

U ovom trenutku na listi čekanja imamo 1600 mališana, ali je taj broj promenljiv jer stalno upisujumo novu decu, a neka deca odlaze i u privatne vrtiće jer je grad sada to omogućio roditeljima, kaže Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“ u Nišu i dodaje da su gradu, u svakom slučaju, potrebni novi vrtići.

Svetlana Mitić, direktorka PU Pčelica

„Trenutno se gradi novi vrtić u naselju Brzi Brod i biće završen do kraja ove godine. Vrtić će moći da primi od 120 do 150 mališana uzrasta od godinu do 6,5 godina“, kaže Svetlana Mitić. „Problem liste čekanja bio bi rešen kada bi smo izgradili još nekih pet do šest vrtića srednjeg kapaciteta koji bi mogli da prime između 250 i 300 mališana po vrtuću“, ističe Svetlana Mitić.

Ona dodaje da u ovoj godini nemaju u planu da menjaju cene smeštaja dece u vrtićima.

„Ekonomska cena je oko 21.000 dinara. Grad dotira u visini od 80 odsto za sve roditelje, tako da je najveća cena koju oni plaćaju 4.100 dinara. Za treće i četvrto dete u porodici boravak u vrtiću je besplatan, a besplatan boravak je i za decu čiji roditelji primaju socijalnu pomoć“, dodaje direktorka PU „Pčelica“.

U ovoj ustanovi koja brine i najmlađim stanovnicima u gradu vodi se računa i kada je u pitanju briga o njima. O svakoj grupi mališana brinu dve vaspitačice ili dve medicinske sestre u zavisnosti od toga da li se radi o jaslenim ili starijim grupama. Hrana za mališane se pruprema u centralnoj kuhinji PU „Pčelica“ i strogo se prate svi zakonom propisani normativi i uslvi za pripemu hrane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com