Društvo

Izabran “novi” rektor Univerziteta u Nišu?

Univerzitet u Nišu, od 1. oktobra predvodiće Jovan Stepanović koji će naslediti, prof. dr Dragana Antića, koji je u četiri mandata a 12 godina bio prvi čovek niškog Univerziteta, odluka je Senata koju treba da odobri Savet Univerziteta.

Mandat novog rektora će trajati do 30. septembra 2027. godine. 

Senat je danas glasao i od tri kandidata Dragana Mančića, aktuelni dekan Elektronskog fakulteta, Jovana Stepanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i Nebojše Ranđelović, redovni profesor Pravnog fakulteta i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, Savetu Univerziteta predložio Stepanovića za novog rektora sa 26 glasova podrške, za Nebojšu Ranđelovića glasalo je njih 10 a Dragan Mančić dobio je 5 glasova. Savet će odlučiti ko je novi dekan Univerziteta u Nišu, iskustvo je pokazalo do sada da kada Senat i predloži nekog kasnije Savet potvrdi tu odluku, kaže naš izvor.

Jovan Stepanović; Foto: Univerzitet u Nišu

Predloženi Dr Jovan Stepanović, redovni je profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, a rođen je 1964. godine u Svrljigu gde je završio osnovnu školu. Srednju je završio u Nišu, a diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu 1989. godine Magistarsku tezu je odbranio 1993. godine, a doktorsku disertaciju 1997. godune na istom fakultetu. Radio je kao profesor u Banja Luci, Travniku i Zrenjaninu, pored brojnih funkcija na Tehnološkom fakultetu obavljao je i poslove predsednika Odbora za statutarna pitanja Univerziteta u Nišu, sada prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost. Kao naučni radnik bjavio je preko 90 radova u međunarodnim i nacionalnim časopisima i više od 150 radova na međunarodnim i nacionalnim skupovima.

Kandidati Dr Nebojša Ranđelović i Dragan Mančić nastaviće da obavljaju svoje dosadašnje poslove, kao bitni činioci u naučnom svetu ne samo Srbije već i Balkana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Јоца је изванредно решење за ректора – скроман, реално образован и научно опредељен, а колико знам политички неупрљан. Искрено му честитам, а такође и нишком Универзитету, уз велика очекивања.

  2. Leskovcanin Rektor univerziteta u Nisu. … te Nise. Bija nekoj u Leskovac. Mora da je sns …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com