Zdravlje

Druga transplatacija ove godine: Vesna donirala bubreg suprugu

“Postoji jedna reč koja nas oslobađa sve težine patnji i bola. Ta reč je LJUBAV” - Sophocles

Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš danas je urađena druga po redu transplantacija bubrega ove godine.

Ovog puta Vesna je svoj bubreg poklonila svom suprugu Draganu. Vesna i Dragan su iz Kučeva kod Požarevca, a došli su u Niš kod doktorke Branke Mitić koja je, prema rečima doktora Dragana Milića, i ovog puta besprekorno pripremila par za transplantaciju.

“Bilo mi je posebno zadovoljstvo da u ovoj transplantaciju predvodim vaskularnu ekipu zajedno sa dr Nenadom Ilićem dok su urološku ekipu predvodili dr Pejić i dr Dinić. Zahvaljujem se celoj ekipi od 30-ak ljudi koji su učestvovali u ovom poduhvatu (vaskularnim hirurzima, urolozima, anesteziolozima, instrumentarkama, anestetičarima, perfuzerima, sestrama u intenzivnoj nezi i na odeljenju, pomoćnom osoblju, apotekarici dr Jasmini Erčević, radiologu dr Maji Jocić i glavnom krivcu zbog kojeg projekat transplantacije i dalje živi u Nišu – dr Branki Mitić)…. Samo jedan dan nakon transplantacije vrednosti kreatinina (parametar koji pokazuje funkciju bubrega) kod Dragana su se prepolovile. Još jedan dokaz da ljubav uvek pobeđuje…”, napisao je doktor Dragan Milić na svom fejsbuk nalogu.

Podsetimo, krajem januara meseca urađena je prva transplatacija ove godine kada je majka poklonila bubreg svojoj ćerki.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com