Zdravlje

Euromelanom kampanja: Preventivni pregledi za otkrivanje raka kože

Kampanja Euromelanom ima za cilj podizanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka kože, naročito melanoma.

Ovogodišnja kampanja omogućava građanima Srbije da zakažu preventivni pregled dermatologa u većem broju gradova i ustanova u Srbiji: u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vršcu, Kragujevcu, Zemunu, Zrenjaninu, Kikindi, Zaječaru, Kuli, Sremskoj Mitrovici i Kosovskoj Mitrovici.

Pregledi će se obavljati u ponedeljak 20. maja, a građani mogu zakazati termin putem veb-sajta , prateći jednostavne korake i popunjavajući formular za prijavu koji obuhvata pitanja o faktorima rizika za nastanak raka kože.

Na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom kampanje borbe protiv melanoma i ostalih oblika raka kože, o njenom značaju i ozbiljnosti ovog zdravstvenog problema, kao i o aktivnostima koje se preduzimaju u ovoj oblasti govorili su: Prof. dr Danica Tiodorović, predsednica Udruženje dermatovenerologa Srbije; Doc. dr Tatjana Roš, nacionalna koordinatorka Euromelanom kampanje; Prof. dr Lidija Kandolf, predsednica multidisciplinarnog Intersekcijskog odbora za melanom Srpskog lekarskog društva, Prof. dr Ferenc Vicko, upravnik Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju Vojvodine i državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije; i Savo Pilipović, predsednik Udruženja pacijenata obolelih od melanoma.

Kampanja ima promotivni karakter, pregledi će biti usmereni samo na rano otkrivanje promena sumnjivih na rak kože, a broj termina je ograničen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com