Društvo

(VIDEO) Do kraja godine završetak gradnje akva-parka u Niškoj Banji, a potom opremanje

Odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je danas da će građevinski radovi u akva-parku u Niškoj Banji biti završeni do kraja godine, a potom će uslediti njegovo opremanje neophodnim rekvizitima.

Radi se o trenutno najvećoj investiciji grada vrednoj 1,7 milijardi dinara i podsetila da se akva-park gradi na 5,4 hektara zemljišta na “Loznom kalemu”.

Dušan Živković; Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković izjavio je prilikom obilaska gradilišta da je više od polovine građevinskih radova u akva-parku završeno, a između ostalog izgrađen je i bazen sa talasima čija je površina 2.500 kvadrata i koji je najveći na prostoru naše zemlje.

Živković je istakao da će izgradnja akva-parka mnogo značiti za razvoj turizma u Niškoj Banji i rekao da je već krenula izgradnja jednog mini hotela, dok investitori kupuju zemljište za gradnju novih hotelskih kapaciteta.

“Mi smo postavili kamen temeljac i započeli izgradnju. Akva-park će imati 10 bazena, od velikih do najmanjih za namenjenih deci. Imaće zatvoreni deo koji će raditi 12 meseci i u kome će se pored bazena nalaziti restoran, sala za masažu i sve ono što poslovni svet traži. I koliko kog koštala izgradnja nije toliko vredna koliko će biti vredni benefiti koje će Niš i Niška Banja imati”, izjavila je odlazeća prva dama Niša prilikom obilaska gradilišta.

Ona je kazala da se ideja o izgradnji akva-parka rodila upravo kada su mendažmenti kompanija koje su izgrađene u Nišu počele da traže dodatne sadržaje.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Na gradu je sada da pomogne privatnim investitorima da dobiju građevinske dozvole kako bi završili ruinirane hotele u Niškoj Banji.

“Vrlo je važno što se investitori javljaju za kupovinu zemljišta za igradnju hotela u neposrednoj blizini akva-parka, a Fudbalski savez Srbije najavio je u prvoj fazi izgradnju četiri velika fudbalska terena na prostoru “Loznog kalema”, a u drugoj fazi izgradnju hotelskih sadržaja”, istakla je još uvek gradonačelnica Niša.

Poseban benefit za grad i Nišku Banju predstavljaće upošljavanje 100 ljudi, koliko se procenjuje da će biti potrebno da bi akva-park funkcionisao. Među zaposlenima biće puno lekara, fizioterepeuta i ugosteljskih radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Cim se zavrsi prodati 51% privatniku i tako zaraditi tj otplatiti ulozeno a da privatnik brine o svemu tome. Inace propade ovo za 5 godina. Sa ovu vlast i nestrucne ljude za 3 godine.

  2. Humoristicki program, protkan laznim, predzbornim, obecanjima!
    Ovde zive mnogi, sa pilecim pamcenjem, fanovi Jovane Jeremic, margina, polusvet, pa u sve veruje! Ziveli, preziveli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com