Društvo

Let balonom iznad Oblačinskog jezera: Promocija turističke ponude za Dane višnje

PROGRAM MANIFESTACIJE „DANI VIŠNjE 2024“

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine. Ove godine manifestacija će se održati na Oblačinskom jezeru u sklopu kompleksa SP Resort Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“ 25. i 26. maja.

Prvog dana manifestacije, u subotu 25. maja 2024. godine, biće organizovan Dan tradicije i folklora na Oblačinskom jezeru, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča.

Ove godine za posetioce tradicionalne manifestacije „Dani višnje 2024“ pripremili smo i jedno novo, nesvakidašnje iskustvo, a to je posmatranje leta balonom iznad Oblačinskog jezera, ako budu ispunjeni adekvatni meteorološki uslovi.

Vožnja balonom na topao vazduh, jedinstvena atrakcija na našem podneblju. Let balonom iznad Oblačinskog jezera je u promotivne svrhe i nije predviđen za posetioce, već je zamišljen kao najava komercijalnih letova balonom koji će uskoro postati sastavni deo turističke ponude opštine Merošina.

U 16.00 časova očekuje nas defile učesnika smotre folklora u okviru kompleksa Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“.

Svečano otvaranje manifestacije je u 17.00 časova od strane predstavnika Lokalne samouprave. U nastavku programa očekuje nas Smotra foklora i nastupi KUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara.

Za sve posetioce u 19.30 časova biće organizovan koncert Anđele Stanković u pratnji instumentalnog sastava Abrašević.

Drugi dan manifestacije – Dan „Oblačinke“, u nedelju 26. maja 2024. godine, posvećen je čuvenoj višnji merošinskog kraja „Oblačinka“.

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine. Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 časova na Oblačinskom jezeru. Za one željne upoznavanja i istraživanja ovog neotkrivenog predela i drugog dana manifestacije je predviđen još jedan prelet balonom iznad Oblačinskog jezera.

Učesnike i goste pozdraviće predsednik opštine, a nakon toga sledi bogat kulturno-zabavni program sa nastupom folklorne sekcije Narodne biblioteke Merošina, kao i nastupi pevača izvorne muzike i instrumentalista. U nastavku programom su predviđene i igre spretnosti i zabave mališana iz PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana kreativna radionica sa predstavom za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 18 sati i 15 minuta.

U 21 sat, vrhunac manifestacije, besplatan koncert poznate pop pevačice Jelene Tomašević, poznate po snažnom vokalnom umeću.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com