Društvo

Kancelarija za mlade obeležila 10 godina rada

Kancelarija za mlade Grada Niša obeležila je danas u Oficirskom domu jubilarrni, deseti rođendan.

 

“Ovo nije samo dan kancelarije, ovo je dan svih mladih u ovom gradu.  Iza nas je dosta aktivnosti i projekata. Projekti na koje smo najviše ponosni jesu obuke i seminari koje organizujemo svake godine iz različitih oblasti, kao i konkurs za organizacije civilnog sektora koje se bave mladima”, kazao je Mario Cekić, zaposlen u Kancelariji za mlade.

Prema njegovim rečima, sledeća aktivnost koja im predstoji u narednom periodu jeste realizacija stučne prakse za sve studente u državnim organima, tačnije organima lokalne samouprave.

Kancelarija za mlade otvorena je za predloge svih mladih ljudi, ističe Cekić, a u poslednje vreme mladi najčešće traže pomoć oko realizacije aktivnosti u vidu prostora za održavanje i neophodnih resursa.

Foto: J.M.

“Kancelarija za mlade se bavi mladima između 15 i 30 godina i to je jedna široka i heterogena grupa mladih ljudi koji imaju različite afinitete i potrebe, a svima njima je potrebno pružiti neku vrstu podrške. Kancelarije je otvorena za sve mlade ljude u našem Gradu i pruža podršku i omladinskim organizacijama. Mladima koji završavaju fakultet najpotrebnije je zaposlenje, a mladima koji završavaju srednju školu najčešće praksa. Lepota našeg posla je što ne postoji ništa što je šablonski”, poručuje Stefan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com