Društvo

Niški pravnici se bore za evropsko finale

Ekipa studenata Pravnog fakulteta u Nišu, u sastavu Milena Cakić, Natalija Jovanović i Aleksandra Paldrmić, učestvovala je na Pre-moot European Round Moot Court on Human Rights, koje je održano u Gracu, u organizaciji Karl Francens Univerziteta, ELSA Austrija i ELSA Nemačka, od 16. do 18. januara.

Na takmičenju je učestvovalo 7 ekipa, iz Nemačke, Austrije, Ukrajine, Španije, Turske i Srbije.


Ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu je nastupila protiv ekipa pravnih fakulteta iz Madrida, Graca i Praga. U svim parametrima, argumentacija, odgovori, performans, od sudija su dobijene brojne pohvale. Sudije su istakle da je ekipa ostavila veoma dobar utisak. Rezultati sa mečeva izostaju, budući da se takmičenje odvija u okviru selekcionog procesa za evropsko finale, u kome će se naći najboljih 20 ekipa iz cele Evrope, a rezultati će biti objavljeni 1.marta.


U mečevima ostalih ekipa, u ulozi sudije se, na poziv organizatora, u svojstvu predstavnika niške ekipe našao profesor dr Darko Dimovski.

Ekipu studenata za takmičenje su pripremali docent dr Ivan Ilić i profesor dr Darko Dimovski. Takmičenju je prethodilo pisanje memorijala kao i pripreme za usmenu rundu takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com